Top 5 motoare BMW


motoare BMW

Top 5 motoare BMW

BMW este cunoscut pentru capabilitățile sale superioare de inginerie și performanță, iar motoarele sale nu fac excepție. Producătorul auto german produce unele dintre cele mai bune motoare din lume, cu unele modele care se întind pe zeci de ani. Să aruncăm o privire asupra celor mai bune cinci motoare BMW produse vreodată. Dacă aveți nevoie de oricare dintre ele, îl puteți găsi pe best.parts

S54B32

S54 este un motor BMW cu șase în linie care a fost produs din 2000 până în 2006. Acest motor a fost lansat inițial pe E46 M3, o performanță inginerească care a catapultat BMW înaintea concurenților săi la acea vreme. Este un motor incredibil de fiabil și produce o putere impresionantă de 333 CP. și 354 lb-ft de cuplu.

N55

Motorul N55 de 3 litri turbo cu șase în linie este o capodopera modernă de la BMW și a fost lansat în 2009. Este primul motor twin-turbo din lume care utilizează două supraalimentare separate pentru a oferi putere și eficiență. Este un motor incredibil de fiabil, capabil să producă până la 413 CP. și 442 lb-ft de cuplu.

M70 V12

M70 V12 a fost primul motor V12 al BMW și este încă venerat până în prezent ca fiind unul dintre cele mai bune motoare BMW produse vreodată. Produce o putere colosală de 326 CP. și 361 lb-ft de cuplu, acest motor cu aspirație naturală a fost un design revoluționar. A fost lansat în seria E31 8 în 1988 și este încă folosit în aplicațiile moderne de lux BMW.

S38B38

S38B38 a fost produs din 1987 până în 1993 și a fost primul motor BMW M5. Era un motor de 3,5 litri DOHC cu șase în linie care producea 315 CP. și 266 lb-ft de cuplu. A fost un motor revoluționar pentru timpul său și este încă cunoscut pentru puterea și fiabilitatea sa.

S65

S65 este motorul V8 de 4.0L de la BMW folosit la E92 M3. Acest motor era o minune tehnologică la momentul lansării sale, echipat cu sistemul patentat Valvetronic de la BMW și cu sincronizarea individuală a aprinderii pentru fiecare cilindru. Produce 414 CP. și 295 lb-ft de cuplu. Acest motor este încă unul dintre cele mai puternice și populare motoare BMW până în prezent.

Concluzie

Marca BMW este sinonimă cu putere și performanță, iar motoarele lor nu fac excepție. Cele cinci motoare prezentate în acest articol sunt unele dintre cele mai bune produse vreodată de BMW, fiecare oferind propria sa combinație unică de putere, performanță și fiabilitate. Dacă sunteți în căutarea unui motor BMW care să vă alimenteze vehiculul, unul dintre aceste cinci ar trebui să facă treaba!

Citiți mai multe informații interesante pe site-ul nostru.

Etichete: ,