Cum să reduceți consumul de combustibil


reduceți consumul de combustibil

Cum să reduceți consumul de combustibil

Transportul este responsabil pentru un sfert din emisiile mondiale de gaze cu efect de seră legate de energie. Iată câteva sfaturi pentru a ajuta la reducerea consumului de combustibil și la creșterea nivelului de eficiență al autovehiculului dumneavoastră.

Păstrați-vă vehiculul bine întreținut

Schimbarea regulată a uleiului de motor și a filtrului va ajuta la menținerea performanței motorului. Vehiculele prost întreținute consumă combustibil.

Verificați presiunea în anvelope și alinierea

Anvelopele umflate ajută la creșterea eficienței. Alinierea corectă ajută anvelopele să se prindă de drum și evită frecarea inutilă, care irosește combustibil.

Conduceți lin și responsabil

Evitați accelerația rapidă sau viteza excesivă. Porniri rapide, frânări puternice și opriri bruște toate combustibilul uzat. Controlul vitezei de croazieră este o caracteristică excelentă pentru călătoriile lungi pe autostradă.

Fiți pregătiți și evitați aglomerația în trafic

Este recomandabil să verificați rapoartele de trafic înainte de a pleca. Randamentul prelungit în trafic va crește consumul de combustibil.

Minimizați greutatea și glisați

Mențineți încărcătura la un nivel scăzut și îndepărtați orice obiecte inutile din vehicul. Reduceți rezistența creată de transportoarele de pe acoperiș sau de remorcile pentru bărci.

Întreținere regulată și conducere ecologică

Întreținerea și reglajele regulate ajută la menținerea performanței maxime a motorului. Conducerea ecologică ajută, de asemenea, la reducerea consumului de combustibil prin:

    • Anticiparea vehiculelor din față: Frânează și accelerează lin
    • Conducerea la viteze rezonabile: Reducerea accelerației și a rulării în viteză
    • Verificarea regulată a nivelurilor de combustibil: Re-alimentare la jumătate de rezervor sau mai puțin

Prin modificări simple în obiceiurile dvs. de conducere, puteți reduce consumul de combustibil, puteți ajuta la protejarea mediului și puteți economisi bani pe termen lung.

Citește despre 8 sfaturi atunci când cumperi o mașină uzată