A Ford Focus világszerte arat, kezdi betölteni a Ford népautó szerepét. Európában és Amerikában is nagyon népszerű. Benne van az európai top 10-ben, vezeti az eladási listát Oroszországban és Kínában sem áll rosszul, a június hónap nyertese volt az ázsiai piacon.

Csak júliusban 16 454 Ford Focus talált gazdára az Egyesült Államokban, azonban alig volt köztük a nagy felhajtással bejelentett és az USA-ban tél óta kapható elektromos Focus. A múlt hónapban csupán 38 elektromos Fordot vettek, kevesebb mint felét a júniusi 89-nek. Idén eddig 135 elektromos kocsinak találtak gazdát.

Három államban - Kalifornia, New York, New Jersey - árulják, de év végéig további 19-ben kínálják majd. A vásárlók azonban nem fognak tolongani értük, így a piac nagy lerohanása helyett az is gondot okoz a Fordnak, mit csináljon azzal 884 kocsival, amit idén már legyártottak.

Vajon másoknak miért megy jobban? A Tesla 12 ezer megrendelést gyűjtött be az S modelljére. A Nissan négyezer Leafet adott el eddig idén, júliusban 375-öt. Azonban ez még messze van az évi 20 ezres tervtől. A hatótávnövelő motorral ellátott elektromos Volt jobban fogyott, már 10 ezer kocsi talált gazdára 2012-ben.

A gyenge kereslet legfőbb oka az alacsony hatótáv, míg a Tesla 4-500 kilométert ígér, addig a Ford és a Nissan vásárlói be kell hogy érjék 100-150 kilométerrel. A töltőhálózat sem a várt ütemben terjed, így sok helyen még a töltés is körülményes.

A Ford ugyanakkor még nem nevezi csődnek az elektromos Focust, kísérleti kocsinak tekintik, a jövő próbaautójának. Segít nekik tovább tervezni az elektromos Fordokat.