Immár az új Škoda Octavia is megjelenik a földgázüzemű gépkocsik kínálatában. Az Octavia CNG március elején, Genfben tartja világpremierjét. A kocsi Citigo után már a második földgázhajtású modell a márka palettáján. A környezetkímélő hajtásrendszer az Octavia Limousine és az Octavia Combi számára egyaránt rendelkezésre áll.

Az Octavia CNG modellje bemutatásával a Škoda ismét egyértelműen kifejezi elkötelezettségét a környezetkímélő járművek mellett. A márka palettáján jelenleg összesen 97 modell szerepel kilométerenként 120 gramm alatti szén-dioxid-kibocsátással, míg 17 közülük még a 100 g/km értéket sem éri el.

A Škoda Octavia CNG változata 1.4 TSI turbófeltöltésű benzinmotorjának teljesítménye 81 kW (110 LE). A kettős üzemű erőforrás földgázzal és benzinnel egyaránt működtethető, az automatikus motorleállítás és -indítás, illetve a fékezési és motorfék-fázisok alatti energia-visszatáplálás rendszereit is tartalmazza. A korszerű aggregát teljesíti a 2014. szeptemberben hatályba lépő Euro 6 kipufogógáz-szabvány előírásait.

Az új Octavia CNG változat hatótávja is meggyőző, amely már tiszta CNG-üzemben is akár 410 kilométerre adódik. Fogyasztása 5,4 köbméter földgáz 100 kilométerenként, amelyhez kilométerenként 97 szén-dioxid-kibocsátása társul. Benzinüzemben a hatótáv további 920 kilométert tehet ki, így üzemanyagtartályai teljes feltankolását követően akár 1330 kilométert is megtehet utántöltés nélkül - állítja a sajtóanyag.