A General Motors és a Ford veszített a júliusi autópiacon a feltámadóban lévő japán márkákkal szemben, amelyek mostanra érték el a tavalyi földrengés és cunami utáni helyzetüket.

A General Motors 6 százalékkal értékesített kevesebb kocsit, mint tavaly júliusban, míg a Ford 4 százalékkal maradt el tavalyi eredményétől. Ezzel szemben a Honda 45, a Toyota 26 százalékot nőtt tavalyhoz képest. A Chrysler sem gyengélkedik, öt éve nem volt ilyen jó júliusa, 13 százalékkal volt jobb, mint tavaly. Legmenőbb modelljei a Dodge Ram, a Dodge Dart és a Chrysler 200. A Hyundai eladásai 4 százalékkal nőttek.

A GM-hez tartozó Cadillac eladásai 21 százalékkal nőttek. A GM sikermodellje, a Chevrolet Cruze már nem olyan kelendő, 39 százalékkal fogyott kevesebb mint tavaly júliusban, ebben a méretkategóriában visszatértek a Toyoták és a Hondák. Tízezerrel több Civicet (több mint huszonötezret) adtak el, mint Cruze-t.

A Fordhoz tartozó Lincoln luxus márka 11 százalékot zuhant, az amerikai Ford Fiesta 23 százalékot. Visszahívások miatt a Ford Escape terepjáróból sem vesznek annyit, mint korábban, 12 százalékkal fogyott kevesebb. A Ford legjobbja a Fusion szedán volt, amelyből 21 százalékkal fogyott több. A Ford Explorer iránt 14 százalékkal nőtt a kereslet.  

Az amerikai autópiac 8,9 százalékkal nőtt idén júliusban a tavalyihoz képest, 1,2 millió autót értékesítettek. 2012 első félévében 14 millió kocsit adtak el a világ egyik leggazdagabb országában. Kisautótól teherautóig minden vettek idén, igaz a kedvezmények sem maradtak el. A Volkswagen nulla százalékos, ötéves finanszírozással adja összes benzines 2012-es modelljét. A Nissan 3400 dollárt enged a kifutó Altima árából.  

A Nissant júliusban luxus márkája, az Infiniti húzta, amelynek eladásai 57 százalékkal nőttek. A Volkswagen 1973 óta nem volt ilyen jó júliusban, legmenőbb modellje a Passat.