Clubvan Camper, Cowley, Countryman ALL4 Camp: három variáció a kikapcsolódásra vágyóknak. Mindhárom modell megalkotásakor a MINI közkedvelt egyéniségét és egyediségét, illetve a kreatív helykihasználást tartották szem előtt a tervezők. A gokartos vezetési élményen túl ezen értékek tették a MINI-t világszerte elismert és sikeres márkává az elmúlt évtizedekben. A három formabontó újítás egytől egyig tanulmányként készült, újfent bizonyítva a MINI tervező és fejlesztő részlegének kreativitását és szaktudását: jelen formájában egyik megoldás sem kerül sorozatgyártásba.

MINI Clubvan Camper: ötletes megoldások tárháza, apró csomagolásban
Egy MINI Clubvan, amit guruló otthonná alakítottak át: a MINI Clubvan Camper kétségtelenül a világ legkisebb luxus lakóautója. A vastag és biztonságos oldalablakok mögött egy tágas fekvőhely várja tulajdonosát, valamint egy gáztűzhellyel és hűtőszekrénnyel felszerelt, nagyobbítható konyhafelszerelés.

Kempingezni indul a Mini

A fedélzeti felszereltség része a MINI Navigation Portable XL navigációs rendszer, amely még a legtávolabbi helyekre is eljuttatja az autót. Ha az időjárás kellemetlenre fordul, a televízió gondoskodik a szórakoztatásról, a hűvös reggeleket pedig a kiegészítő fűtőtest teszi komfortosabbá.

A tervezők különös figyelmet fordítottak a Clubvan Camper tetejére is, a panoráma üvegtető ugyanis kinyitható, így nem csak egyszerűen szellőztethetjük ki guruló szálláshelyünket, de tiszta éjszakákon a csillagokban is gyönyörködhetünk, a tetőre szerelt csomagtárolóban pedig mindenféle szabadtéri felszerelés elfér.

A higiénia mindig is a kempingezés és a szabad ég alatt alvás egyik fontos kérdése volt, a MINI tervezőmérnökei pedig ezúttal is egy tökéletes megoldással rukkoltak elő: a Clubvan Camper bőséges felszereltsége egy kézi zuhanyzót is tartalmaz, amelynek víztartályát a csomagtér padlója alá rejtették.

MINI Cowley: innováció a kompakt méretű vontatásban
Az egyedi Cowley lakókocsinak köszönhetően mostantól a MINI összetéveszthetetlen stílusában is megvalósítható az időjárástól és helyszíntől független kikapcsolódás lehetősége és a természet közelségének élménye, amelyekben a világ minden táján lakókocsizók milliói osztoznak. A kompakt méretű túrázó a jelenlegi MINI modellpaletta jelentős részének szülőhelyéül szolgáló, Oxford melletti gyár helysége után kapta a nevét. A működésének idén századik évfordulóját ünneplő gyárban készült a klasszikus BMC/Austin Mini is.

A Cowley lakókocsi egy minden kényelmi igényt kielégítő, gazdagon felszerelt, hosszabb utazásra is alkalmas megoldás, két fő részére kialakított tágas fekvőhellyel, duplaégős gáztűzhellyel, valamint vízpumpával szerelt víztartállyal ellátott mosogató berendezéssel. A napelem az autó akkumulátorát tölti, a tervezők pedig egy elektromos aljzatot is kialakítottak a hűtőszekrény, a televízió, a DVD lejátszó, illetve a zenerendszer működtetéséhez.

A MINI jól ismert, egyéni stílusában megtervezett, könnycsepp alakú utánfutója garantáltan elcsavarja a fejeket az utcán. A MINI Cowley a márkára jellemző ívelt vonalakat viseli, az ajtókat pedig mindkét oldalon tolóablakkal szerelték – ahogyan az 1969-es, klasszikus Mini esetében is. A pazarul díszített jármű mindössze 12 centiméterrel szélesebb, mint a MINI Clubman, tömege pedig kevesebb, mint 300 kilogramm. Rendkívüli manőverezhetőségével a MINI Cowley vontatás közben is biztosítja a MINI legendás vezetési élményét.

MINI Countryman ALL4 Camp: stílusos szafari-hangulat, kalandvágyóknak
Egy többnapos, minden igényt kielégítő szállás megtalálása könnyedén okozhat fejfájást, különösen akkor, ha spontán kikapcsolódásról van szó. A különleges MINIben utazva azonban nem kell attól tartani, hogy este nem lesz hol megpihenni. Még akkor sem, ha teljesen letértünk a járt útról: csak ki kell bontanunk a sátrat.

Az innovatív sátor az ALL4 intelligens összkerékhajtásnak köszönhetően a durva terepeken is simán boldoguló MINI Countryman tetején kapott helyet, de ez az egyszerű és praktikus megoldás a MINI és MINI Clubman modellekre is könnyedén felszerelhető. A sátor felső felét csupán ki kell hajtani a tárolódobozból, majd felfújni a párnákat, és kész is a két fő számára felállított pihenőhely, bármerre is túrázzunk. És ha másnap reggel elgurulnánk egy finom reggeliért? Mi sem egyszerűbb, a MINI Countryman ALL4 Camp speciális kerékpár tárolójának köszönhetően ugyanis egy túrakerékpárt is könnyedén magunkkal vihetünk a kirándulásra. Amikor nincs rá szükség, a sátor néhány egyszerű mozdulattal visszahajtható a tetőre szerelt dobozba, amely fehér csíkokkal díszített, teljes fekete metál fényezést kapott, hogy tökéletesen passzoljon az autóhoz.