Az elmúlt évben 2 412 503 ember és 720 424 személygépkocsi lépte át a horvát államhatárt Letenyénél. Fontos tudnivaló, hogy Horvátország uniós csatlakozásával csak a vámellenőrzés szűnt meg, a határforgalom ellenőrzést a rendőrség folytatja, mivel a magyar-horvát államhatár továbbra is schengeni külső határ marad Horvátország schengeni csatlakozásáig.

A határátlépésre a következő személyi okmányok jogosítanak fel:

- útlevél

- személyi igazolvány (az 1991. április 1. előtt kiállított személyi igazolvánnyal – amely még kemény borítójú, népköztársasági címerrel ellátott, átlépheti a határt, de nem utazhat vele Albániába, Bosznia Hercegovinába, Macedóniába, Montenegró és Szerbia területére) személyi igazolvány (az 1991. április 1. után kiállított személyi igazolvánnyal – amely puha borítójú, köztársasági címerrel ellátott, de nem utazhat vele Albániába, Bosznia Hercegovinába, Macedóniába, Montenegró és Szerbia területére); személyazonosító igazolvány (a 2000. január 1. után kiállított személyazonosító igazolvánnyal, amely kártya formájú, műanyag); ideiglenes személyazonosító igazolvány (a 2000. január 1. követően kiállított ideiglenes személyazonosító igazolvánnyal átlépheti a határt, azonban nem utazhat vele Albánia, Bosznia Hercegovina, Macedónia, Montenegró és Szerbia területére)

Nem jogosítanak fel a határ átlépésére a következő személyi okmányok:

külföldiek részére kiadott személyazonosító igazolvány, születési anyakönyvi kivonat, vezetői engedély, diákigazolvány

Lejárt okmány

Aki egy éven belül lejárt magánútlevél, vagy személyazonosító igazolvány valamelyikével jelentkezik kilépésre, a kiléptetését végre kell hajtani, vele szemben a lejárt okmány miatt bírság nem szabható ki, azonban tájékoztatni szükséges, hogy Magyarország által az említett lejárt okmányok elfogadása nem jelent garanciát arra, hogy a célországban a belépés a lejárt okmánnyal biztosított.

A kiskorúak utazásához az érvényes útlevél vagy személyazonosító igazolvány mellett a gondviselő  hivatalos (legalább két tanúval ellátott) írásbeli hozzájárulása ajánlott, amennyiben a szülő, vagy a gondviselő nincs a kiskorúval, tehát a kiskorú egyedül vagy más felnőtt kíséretében utazik.