Sokan csak az első külföldi autós káresemény után szembesülnek vele, hogy a spórolás nyaralás csúnyán visszaüt. Elég pár percre nyitva hagyni a szálloda előtt a kocsit, vagy elnézni egy forgalmas kereszteződést, és a kár rögtön meghaladhatja akár az egész utazás költségvetését.

Nemcsak itthon, de külföldön történt koccanás esetén is fontos, hogy legyen a kocsiban baleseti bejelentő. Egyébként is kiszolgáltatottak vagyunk külföldön, tárgyalási pozíciónkat a nyelvi nehézségeken túl ronthatja, ha  alap dolgokban sem vagyunk felkészültek. Érdemes az internetről az adott országban használatos formanyomtatványt letölteni. Hasonló a formátuma, mint a románnak és a rovatok jelentése is ugyanaz, persze nyilván a helyi nyelven írva.

Amennyiben mi vagyunk a károkozók, célszerű, ha van nálunk biztosítottság igazolására szolgáló zöldkártya, amely az unión belül már nem kötelező, de ugyancsak ajánlott. A baleseti bejelentő kitöltésével és az érvényes biztosítási időszakra kiállított kötelező biztosítás igazolásunk átadásával mindent megtettünk. Természetesen, ha a balesetben részes fél rendőrségi helyszínelést kér, azt kötelesek vagyunk elfogadni.

Abban az esetben, ha mi vagyunk a károsultak a károkozóval szemben, ugyancsak a fent leírtak alapján célszerű eljárni, azonban ránk hárul a feladat, hogy a károkozó felelősségbiztosításának érvényességéről dokumentumot hajtsunk be tőle. Feltétlenül érdemes rendőrségi intézkedést kérni, ha a felelősségbiztosítás nem tisztázott vagy a részes fél nem ismeri el a felelősséget. Ezzel a  későbbiekben a nemzetközi kárrendezésben illetékes biztosító munkáját könnyítjük meg, mert hivatkozhat a helyszínen történt  adatrögzítésre.

Nyaraláskor jó eséllyel van nálunk fényképezőgép, feltétlenül rögzítsük pár fotón a sérüléseket, a helyszínt és a gépjárművek helyzetét, mert ha szükséges, rendelkezésre tudjuk bocsátani az ügyintézéshez. Nyugodtan fotózzunk utcatáblát, rendszámot is akár, elejét vehetjük az elírások nyomán fennálló félreértések utólagos hosszadalmas tisztázásának.  Olyan nyomtatványt, vagy olyan állítást, amelyet nem tudunk elolvasni, vagy tartalmát nem ismerjük, nem vagyunk kötelesek aláírni.

Ma már természetes, hogy utazás előtt biztosítást kötünk magunkra, de egyáltalán nem megszokott, hogy a kocsira is kötnek az emberek. Pedig ennek külföldön hirtelen nagyobb a jelentősége, mint itthon a hétköznapokban. Érdemes legalább erre az időre határozott idejű casco, vagy assistance biztosítást kötni. Aki évek óta baleset nélkül vezet, az is pórul járhat ismeretlen terepen, de előfordulhat, hogy az autója hagyja cserben.

Amennyiben egy szállodaportás helyettünk parkol, és eközben sérülés éri a gépjárművet, azonnal készíttessünk cégszerűen aláírt jegyzőkönyvet és rögzítsék benne az illetékes biztosítótársaság nevét, ahol ezen fedezetre a szálloda biztosítva van. Ha nincs, akkor kötelezettség vállalásra vonatkozó nyilatkozatot kell kiállítaniuk, hogy a javítási költséget ők állják. Amennyiben vonakodnak megtenni ezt, nyugodtan helyezzük kilátásba, hogy a legismertebb nemzetközi utazási portálokon fogunk beszámolni a minket ért sérelmekről. Ma már a turisták nagyon nagy aránya tájékozódik ezeken az oldalakon, így bármilyen riasztó történet súlyos csapás lehet a szálló látogatottságára.

Megérkezéskor, ha az összes csomagunk a gépjárműben van, egy felnőtt maradjon kint a kocsiban - ez vonatkozik parkolóban megállásra is - mert így az értékszerzés miatti feltörés kockázatát csökkenthetjük. Amennyiben ez nem megoldható, akkor mindig forgalmas vagy megvilágított, esetleg térfigyelő kamerával ellátott helyen parkoljunk és ügyeljünk, hogy az utastérben értéktárgy vagy csomag ne maradjon. Poggyászkár esetén kizáró ok lehet, ha a bőröndöt az őrizetlen utastérből lovasították meg.