Az AskMen internetes portál összegyűjtötte a 10 legfontosabb íratlan regulát, amivel harmonikusabbá tehető a mindennapi autózás. 

1. Alkalmazkodj a forgalom sebességéhez! Nem szabad kirívóan lassan vagy gyorsan vezetni! Ha ezt mindenki betartaná, kevesebb lenne a torlódás és a koccanásos baleset.

2. Mindig jelezd, ha sávot akarsz váltani, akkor is, ha városban vagy autópályán keveredsz egy torlódás kellős közepébe. Jelezd a szándékodat, sorolj be és köszönd meg, hogy beengedtek.

3. A belső sáv gyorsítósáv. Ne totyogj a belső sávban, hiszen azt az előzésre találták ki. Ha ott lassan csordogálsz, ne csodálkozz, ha levillognak, ledudálnak és megpróbálnak leszorítani.

4. Ne tarts fel másokat a tankolásnál! Minden autós vágya, hogy a benzinkútnál olyan gyorsan menjenek a dolgok, mint az autósportban a boxkiállásoknál. Ha tankolás után ellenőrizni akarod az olajszintet és szét akarsz nézni a shopban is, állj félre, ne rostokolj a kútfejnél.

5. Ha olyan esetet látsz, hogy valaki műszaki hiba vagy más miatt bajba került az úton, próbálj meg segíteni. Aki vezetett már a mobiltelefonok korszaka előtt, az tudja, hogy milyen jól jöhet a segítség. Persze mielőtt megállsz, érdemes gyorsan felmérni a terepet: egy nagypapa korú autós valószínűleg nem akar lépre csalni, de ha valaki maszkkal a fején próbál segítséget kérni egy sötétített ablakú autó mellett, akkor inkább taposs a gázra.

6. Ha terepjárót, mikrobuszt vagy hasonló járművet vezetsz, magasabban ülsz az átlagosnál, de ekkor sem szabad megfeledkezni arról, hogy vannak alacsonyabb járművek és nekik is szükségük van arra, hogy lássanak, illetve lássák őket.

7. A sebességhatárokra mindig oda kell figyelni, de jól jön az is, ha a szembejövő villantással jelzi, hogy traffipaxhoz közeledsz.

8. Vigyázz a motorosokra és biciklisekre! Tapasztald meg, hogy milyen kétkerekűvel menni. A bringák és a motorok olyan egyedi élményt nyújtanak, amit egy autó volánja mögött soha nem lehet megtapasztalni. Két keréken kiderülhet az is, hogy milyen hátrányai vannak annak a kétkerekű-közlekedésnek. Autóban ülve is aggasztó, amikor leszorítanak az útról, vagy túlságosan közel mennek hozzád, a motoron pedig egyenesen vérfagyasztó! Figyelj rájuk és adj nekik elég teret!

9. Fontos, hogy hol és hogyan parkolsz. Figyelj a parkolóhely határvonalaira, mert nem véletlenül festették oda. Maradj ezek között, így kisebb az esély az ajtók összeütésére és a távozáskori koccanásra. Akkor is adj elég helyet, ha egy nagy ajtajú verda, például kupé vagy kupé-kabrió, amerikai autó mellé parkolsz.

10. Ne akarj olyan versenybe bonyolódni, amelyet biztosan nem nyerhetsz meg, még akkor sem, ha látni és hallani akarod, ahogyan a szuperautó elhúz melletted. Ne is hátráltasd azt, aki erősebb autót vezet.