Tanácsok szakszerű olajszint-ellenőrzéshez:

1.    Sík, vízszintes területen parkoljunk le az autóval!

2.    A motor legalább 5 percig álljon a nívópálca kihúzása előtt, hogy a felületén megtapadt olajnak is legyen ideje visszatérni az olajteknőbe. Az éppen leállított motornál végzett olajszint-ellenőrzés téves ténymegállapítást, ezáltal hibás olajfeltöltési mennyiség megállapítását eredményezheti.

3.    Húzzuk ki a nívópálcát, töröljük meg és dugjuk vissza, majd húzzuk ki újból. Tartsuk lefelé és nézzük meg, meddig olajos a pálca.

4.    Minimumot és a maximumot jelölő két vonás között legyen az olajfilm széle.

5.    Ha a maximum felett van az olajszint, akkor mérjük meg még egyszer vagy forduljunk szervizbe.

6.    Ha a minimum alatt van az olajszint, akkor a legközelebbi benzinkúton töltsük fel.

7.    Ne töltsük túl a jelölt maximum szinten a motorolajat, mert az nagymértékű füstölést, gyújtási elégtelenséget és a tömítőanyagok károsodását is okozhatja.

8.    Ha a két vonás között van az olajszint, akkor mehetünk tovább. Egy hónap múlva célszerű újból ellenőrizni.

9.    Két jelölés közötti szakasz személygépjárművek esetében egy liter olajnak megfelelő mennyiséget jelöl. Tehát ha minimumon van az olajszint, akkor egy liter olaj betöltése után pont elérjük a maximumot.

10.    Utólagosan a motorolajhoz adagolható teljesítményfokozó vagy súrlódáscsökkentő adalék használata semmiképpen sem javasolt, mert felboríthatja a motorolaj kiegyensúlyozott szerkezetét, így rontja annak hatásfokát. Újabb jármű esetén pedig ebben az esetben a motor és a kenőanyag is elveszti garanciáját.