A biztonsági öv megkétszerezi egy súlyos baleset túlélési esélyeit. Mindazonáltal, a teherautó-vezetők fele dönt úgy, hogy nem használja a biztonsági övet.

“Ha több közúti közlekedő viselne biztonsági övet, több mint 7,000 életet lehetne megmenteni évente az EU-ban. A hivatásos sofőrök lehetnének a példamutatók,“ mondta Carl Johan Almqvist, Közlekedési & Termékbiztonsági Igazgató a Volvo Trucks-nál.

Egy súlyos baleset túlélési esélye megduplázódik, ha a sofőr vagy az utas használja a biztonsági övet. Ez látható például a legutóbbi, „2013-as globális helyzetjelentés a közúti biztonságról” című WHO tanulmányban. A jelentés hangsúlyozza az öv fokozottabb használatát, mint az egyik legfontosabb kérdést a közlekedésbiztonság fejlesztésében. Ma jogszabályok írják elő a biztonsági öv használatát 111 országban szerte a világon. 2006-tól kötelező az öv használata az EU-ban mind személy- mind teherautók esetén.

Az elmúlt években az öv használata emelkedett a teherautó-vezetők között, de még így is csak a fele használja a biztonsági övet. Annak ellenére, hogy saját és más európai kutatások is azt mutatták ki, hogy a közlekedési balesetek során elhunyt teherautó-vezetők legalább 50%-a még ma is élne, ha használja az övet. A végzetes balesetet szenvedett sofőrök mindössze 5%-a viselt biztonsági övet,” mondta Carl Johan Almqvist.

A svéd NTF közlekedésbiztonsági szervezet nemrég, 2011 és 2013 között felmérést végzett több mint hétszáz sofőr részvételével, akik közül több mint kétszázat meg is interjúvoltak, s e felmérés eredménye is igazolja a fenti képet. Legtöbbjük azt mondta, hogy használ biztonsági övet amikor személyautót vezet, de csak a fele használja akkor is, amikor teherautója kormánykereke mögött ül. Az okok között felhozták, hogy nehéz, kényelmetlen és időigényes az övet ki-és becsatolni.

“Figyelembe véve, hogy a biztonsági öv jelentheti a különbséget élet és halál között, ezek nem különösebben hiteles kifogások. A Volvo Trucks-nál nagy energiákat fektetünk a balesetmegelőzési rendszerek fejlesztésébe, de mindaddig, amíg az emberi tényező ilyen nagy szerepet játszik, nem lehet teljes egészében elkerülni a közúti baleseteket. Ezért arra ösztönözném a közúti fuvarozó cégeket és a sofőröket, hogy tegyenek meg mindent a biztonság növelése érdekében. A legegyszerűbb intézkedés egyszerűen az, hogy használják a legfontosabb biztonsági eszközt a fedélzeten – a biztonsági övet.”