A Toyota Yaris Hybrid full hibrid, azaz önálló elektromos üzemmódra is alkalmas. 

A Toyota Yaris Hybrid lelke az a HSD hajtásrendszer, amely a Priusban és az Aurisban szolgál, csak könnyebb és kisebb annál. Miközben a csomagtartójának mérete nem csökkent a belső égésű motorral szerelt változatokhoz képest – sőt ugyanakkorra, mint az Auris hibridé, 286 liter – városban akár 3,1 literes átlagfogyasztással is beéri.


Ha ügyesek vagyunk, akkor az út nagyobbik részét kikapcsolt benzinmotorral tesszük meg. Mindezt a Toyota intelligens hibrid rendszere önműködően vezérli, bár mi is kapcsolhatjuk az EV (elektromos) hajtást, az csak két kilométer hatótávra és csak 50 kilométer/órás sebességig elegendő. 

Látványos

Látványos a kocsi orra, a LED-es lámpák izzó fénye, az alul elszélesedő agresszívebb megjelenésű trapéz alakú légbeömlő jelzi zöld mivoltát. Hátulról a jobban felszerelt modellek LED-es lámpasora hívja fel a figyelmet, a kötelező hybrid felirat mellett. 

Alapáras a hét légzsák, az elektronikus menetstabilizáló, az elektronikus fékerőelosztó, a kanyarstabilitás-vezérlő, a kipörgésgátló, a vészfékasszisztens, a dupla klíma, a kormányról vezérelhető audiorendszer, az első elektromos ablakemelők, a LED-es nappali világítás, az elektromos tükrök mind az alapfelszereltség részei. 

Full hibrid

A hibrid rendszer révén hosszú távon sokat spórol, aki Yaris hibridet vesz, hiányzik belőle a tengelykapcsoló, az indítómotor és a vezérműszíj. Ezeknek a karbantartására soha nem kell költeni, a fékbetétek élettartama pedig elérheti a 100 ezer kilométert.

A méretcsökkentésen átesett hibrid rendszer áttervezett 1,5 literes benzinmotorjához (Atkinson ciklusú) az eddigieknél jóval kompaktabb építésű elektromotor, sebességváltó-differenciálmű egység, inverter és akkumulátor-csomag csatlakozik.  A hibrid hajtómű tömege 201 kilogramm, 42 kilogrammal könnyebb, mint az Auris hibridé.

Az 1497 köbcentis VVT-i szelepvezérlésű benzinmotor alapja a második generációs Prius erőforrása. A blokk fél centivel rövidebb, 17 kilogrammal könnyebb lett. Maximális teljesítménye 55 kW/77 LE, legnagyobb forgatónyomatéka 111 Nm.  A mérnökök csökkentették fajlagos hőteljesítményét, hűtött kipufogógáz visszavezető rendszert (EGR), elektromos vízpumpát, kis súrlódású vezérműláncot, műgyanta szívócsonkot alkalmaztak.

A Yaris villanymotorja késlekedés nélkül azonnal leadja 45 kW teljesítményét és 169 Nm forgatónyomatékát.  A két motor összteljesítménye 74 kW/100 LE, ez 11,8 másodperces gyorsulást tesz lehetővé álló helyzetből 100 kilométer/órára (nulláról 50 kilométer/órás sebességre 4 másodpercre van szükség), a kocsi végsebessége 165 kilométer/óra.

A hibrid rendszer lelke, az elektromotort, a generátort, a teljesítmény-elosztó egységet és a villanymotor fordulatszámát csökkentő mechanizmust egyetlen könnyű, kompakt építésű házban magában foglaló nyomatékelosztó-differenciálmű egység mérete közel azonos egy hagyományos váltóval.

A hajtáslánchoz 144 voltos nikkel-metál hidrid akkumulátor tartozik, amelyben 120 cella sorakozik, a teljesítmény-elosztó 80 amperes, a kimenő feszültség 520 V. Lassulási és fékezési energiáját a villanymotor nagyteljesítményű generátorként működve hasznosítja újra.

Felfüggesztése megegyezik a Yariséval, elöl MacPherson rugóstagokkal, hátul torziós rudas szerkezettel, kormányzása pontos, fordulókörének sugara 4,7 méter.