A francia egyterű LED-es arca már-már megszokott, nem tűnik ki a népszerű kategória egyre bővülő táborában. 1,6 literes dízelmotorja sem új már, de vele erős, takarékos az egyébként igen praktikus és még mindig szép kocsi.

Merész utastér

Az utastér modern, merész, néha már sok a színes kijelzőből és az eldugott kapcsolókból. Az élő navigációt jó ideje a Carminat és a TomTom szállítja, a Bluetooth könnyedén kapcsolódik a telefonokkal, a kétzónás klíma jó közérzetünkért felel, a tempomat és a sebességhatároló segít a megengedett sebesség betartásában, a parkoló szenzorok és a tolatókamera pedig abban, hogy ne legyünk veszélyesek a környezetünkre. Bézs beltere kellemes hangulatot áraszt, tárolók tömkelegébe pakolhatunk, még a padlóban is vannak rejtett rekeszek. Az ülések háttámlájából pohártartó asztalkát hajthatunk ki, a könyöktámaszként és irányítópultként is alkalmazható sínen mozgatható középkonzol mély rekeszt rejt magában.

Mindent megmutat

Szinte mindent megmutat egy képernyőn a fedélzeti számítógép: időt, hőmérsékletet, zenét, fogyasztást, váltást, vezetési stílust, sebességhatárolót, fordulatszámot, sebességet, üzemanyagszintet. A klímának van kímélő fokozata is, a rögzítőfék elektronikus.

Bőséges a nyomaték

130 kilométer/órás sebességnél percenként 2400-at forog a főtengely, 120-nál 2200-at, 110-nél 2000-et, 100-nál 1800-at, 90-nél 1600-1700-at. Végsebessége 195 kilométer/óra, nulláról 100 kilométer/órára 10,5 másodperc alatt gyorsul fel. Az 1,6 literes, 130 lóerős motor 320 newtonméteres nyomatékának nagy része érezhetően 1500-as fordulattól áll rendelkezésünkre (a maximumát 1750-es fordulaton adja le). A szép egyterű a több mint 400 kilométeres tesztelést 5,5 literes átlagfogyasztással zárta, ami kicsit több, mint a sajtóanyagban szereplő 4,4 liter/100 kilométer, ennek ellenére teljesen elfogadható. Hatótávja 1200 literes.

2 köbméteres a raktér

Futóműve kellemesen csillapít, kormánya túl nagy, kormányzása kisé indirekt. Hatsebességes váltója precíz, a stop-start rendszer is megbízhatóan működik. Az emelkedős elindulásnál dombsegéd tartja meg a kocsit. A középső üléssor önállóan mozgatható, az egynként tologatható ülések kényelmesek. Ha a leghátsó két szükségülést behajtjuk a padlóba, hatalmas a tér, a csomagtartó 752 literes, illetve a középső ülések ledöntésével 2050 literes. Hét üléssel 208 literes.