Újraosztja a szerepeket az európai cégautó-piacon az év autójának is megválasztott Peugeot 308, amely a kategóriát vezető Golfnak és a feltörekvő Focusnak a babérjaira tör. Megteheti, hisz van olyan jó kocsi, mint azok.

Peugeot 308

Letisztult oroszlán

Az új platformra helyezett oroszlános kompakt letisztult és elegáns autó, hossza 4,25 méter, elődjénél 140 kilóval könnyebb. Nemcsak kompakt, de alacsony is: 1,46 méter magas, szélessége pedig 1,80 méter. A túlnyúlások elöl és hátul is megrövidültek, mégpedig az új platformnak köszönhetően, amely lehetővé teszi, hogy a kerekek a négy sarokba kerüljenek. 

A 308-as csomagtartója 470 literes, beleszámítva a 35 literes szőnyeg alatti tárolóhelyet. Az alacsony csomagtérküszöb és a széles csomagtérajtó nagyban megkönnyíti a bepakolást a tágas, szögletes formákkal kialakított raktérbe. Az ajtó a világon először a termoplasztiknak nevezett kompozit anyagból készült. Ennek a könnyű és szilárd anyagnak köszönhetően 3 kilóval csökkent a csomagtérajtó súlya.

A hátsó lámpák az autó dinamikus, high-tech stílusát erősítik. A márka visszatérő motívuma, a fénydiódás lámpákból kirajzolódó Peugeot oroszlánkarom itt is megjelenik. A hátsó LED-es lámpák a szériafelszereltséghez tartoznak, még az első LED-es nappali fényért sem kell plusz pénzt fizetni, igaz, a Peugeot nagy dobása, a fénydiódás fényszóró csak a legmagasabb felszereltséggel érhető el. A kormány kisméretű, a műszereket magasra helyezték, a 9,7 hüvelykes érintőképernyőről vezérelhetjük a klímát, az audiorendszert, a fedélzeti számítógépet és a navigációt, de interneten is böngészhetünk, ha van erre alkalmas telefonunk. A középkonzolon sok gomb nem maradt, a hátsó és az első ablakok fűtését, a központi zárat és a vészjelzőt aktiválhatjuk innen, a többi funkció mind az érintőképernyőn át működtethető.

A fordulatszámmérő mutatója jobbról balra mozdul, akárcsak a vízhőfokmérő. A bal oldalon lévő műszerek hagyományosan balról jobbra emelkednek.

Könnyű és alacsony

Az új 308 elődjéhez képest alacsonyabb autó, így súlypontja is lejjebb került 2 centivel. Az új platform új, könnyebb futóművel párosul. A tökéletesített futóműnek köszönhetően a fordulókör is rövidebb 30 centiméterrel. Az üléspozíció mély, a kormány fogása tetszett, jó a kilátás a kocsiból, úgy éreztem magam, mintha egy Volkswagen Golfban ülnék. Futóműve, kormányzása hibátlan, a gyenge dízel ellenére meglepően dinamikusan vezethető.

Hatékony dízel

Az 1,6 literes HDi nem e-HDi, nem BlueHDi, mégis elérünk vele akár 1337 kilométeres hatótávot is. Ha nagyon óvatosan vezetünk, négy liter környékén is tarthatjuk a fogyasztást, nekem téli üzemmódban csak 4,6 literes átlagra sikerült leszorítanom a közel 500 kilométeres próba során.

Legnagyobb teljesítménye 92 lóerő 4000-es percenkénti fordulatszámon, a csak kívülről kerregős dízelnek 230 newtonméter a legnagyobb nyomatéka, amelyet már 1750-es percenkénti fordulaton átad az első kerekeknek. A turbónyomásra nem kell sokat várni, elég rugalmas a kocsi, miközben alig forog a főtengely. Legmagasabb ötödik sebességfokozatban 90 kilométer/órás sebességnél 1500-at forog, 100-nál 1750-et, 110-nél 2000-et, 120-nál 2050-at, 130-nál 2150-et.