A megújult Peugeot 308 SW a Nyugat-Európában a kategóriát vezető Golf Variantnak és a feltörekvő Focus kombinak is a babérjaira tör. Van olyan jó kocsi, mint azok. Főleg a takarékos és erős 1,6 literes dízelmotorral.

Méretes puttony

Bár nem olyan szép, mint ötajtós változata, az év autójának kikiáltott 308-as puttonyosa vonzza a tekinteteket és az elismerő pillantásokat. Kiváló választás céges feladatokra. 

Jól felszerelt változatot teszteltünk, a számos extra prémium jegyekkel öltöztette fel a kocsit, a forró ülés masszírozott is deréktájon, a navigációs, telefonos funkciók mellett erre alkalmas készülékkel és jogosultságokkal a világhálót is böngészhetjük a hatalmas, 9,7 hüvelykes kiváló felbontású központi képernyőn (nevezzük tabletnek). Ezen irányítunk szinte minden funkciót, így a klímát is, ezért alig van kapcsoló, vagy gomb a vezető felé forduló középkonzolon. A műszerfal keskeny, látványos és informatív, a kis kormány (multifunkciós) alig takar ki pár pixelt információs kijelzőből. A követési távolság kijelzésétől és a félig intelligens adaptív tempomatig (bizonyos körülmények között lassít és gyorsít a forgalommal, de hirtelen lassításokat, illetve fékezéseket nem, vagy csak nyersen követ) és a holttérfigyelőtől a tolatókameráig számos segéddel ellátták. A fordulatszámmérő mutatója jobbról balra mozdul, akárcsak a vízhőfokmérő. A bal oldalon lévő műszerek hagyományosan balról jobbra emelkednek.

Full LED

A hátsó LED-es lámpák a szériafelszereltséghez tartoznak, még az első LED-es nappali fényért sem kell plusz pénzt fizetni, igaz, a Peugeot nagy dobása, a fénydiódás fényszóró csak a legmagasabb felszereltséggel érhető el. A teljesen LED-fényszórók (éjjel fehérbe borul a táj) és hátsó lámpák látványa mellett az utasokat igazán a hatalmas, 1,69 négyzetméteres (árnyékolható) panoráma üvegtető tette taccsra. Bárki, aki beült, ámult és bámult. Úgy érezte magát, mint egy luxusautóban.

Az új platformra helyezett oroszlános kompakt kombi letisztult és elegáns autó, hossza 4,585 méter, elődjénél 140 kilóval könnyebb. 1,471 méter magas, szélessége pedig 1,804 méter. Az ötajtósnál 11 centivel hosszabb a tengelytáv, 33 centivel hosszabb a test.

A 308 SW csomagtartója 610 literes beleszámítva az 54 literes szőnyeg alatti tárolóhelyet. Ajtaja termoplasztiknak nevezett kompozit anyagból készült. Ennek a könnyű és szilárd anyagnak köszönhetően 3 kilóval csökkent a tömege. A hátsó ülések egy mozdulattal síkba dönthetők, hatalmas az 1660 literes tér, de nem segítik a pakolást fülek és rögzítő sínek. Könnyű beszállni minden üléshelyre, nagy a lábtér hátul is, hárman elférnek hosszabb távon is. Kellemes meglepetés a 230 voltos csatlakozó a középkonzol legvégén a két első ülés között.

Élvezetes vezetni

Az üléspozíció mély, a kormány fogása tetszett, jó a kilátás a kocsiból. Futóműve, kormányzása, váltója hibátlan, dinamikusan vezethető a kocsi. 

A Peugeot 308-ban a hidraulikus szervokormányt elektromos szervokormány váltotta fel, melynek köszönhetően tovább csökkent a szén-dioxid-kibocsátás. Az elektromos irányítással könnyebb az autóval a városban manőverezni, amit a jelentős mértékben lecsökkent fordulási szög csak tovább fokoz.

Jó a motor

Motorjának legnagyobb teljesítménye 115 lóerő (85 kW) 3600-as percenkénti fordulatszámon, a csendes dízelnek 270 (túltöltéssel 285) newtonméter a legnagyobb nyomatéka, amelyet már 1750-es percenkénti fordulaton átad az első kerekeknek. A turbónyomásra nem kell sokat várni, elég rugalmas a kocsi, miközben alig forog a főtengely. Legmagasabb, hatodik sebességfokozatban 90 kilométer/órás sebességnél 1500-at forog, 100-nál 1600-at, 110-nél 1800-at, 120-nál 2000-et, 130-nál pedig 2150-et. Stop-startja fékezéskor 10-15 kilométeres sebességnél lekapcsolja már a motort.