A Peugeot szépségeinek a sora egy praktikus a kisautókat kinövő, a kompakt kategóriát ostromló szabadid-autó jellegű járművel bővült. Kényelmes, otthonos, takarékos.

Crossover

A Peugeot 2008 crossover, de kizárólag városi használatra alkalmas, hasmagassága (160 milliméter) ugyanakkor mostoha körülmények között is alkalmassá teszi a haladásra - természetesen szilárd talajon. Összkerék-meghajtás hiányában sárban, laza talajon és hóban ugyanolyan suta, mint egy városi autó. A 4,16 méter hosszú és 1,74 méter széles 2008 ötvözi a kisautók könnyed vezetésének élményét és a szabadidő-autók robusztusságát a variálható utastérrel.

Nagy érintőképernyős kijelzőjén a telefon és a rádió, illetve az USB-csatlakozón át különböző zenelejátszókat és akár DVD-meghajtót is működtethetünk, de dugóban családi fotókban is gyönyörködhetünk. A kormány multifunkciós, a hátsó ablakemelő karos. A beltér gusztusos, a felhasznált anyagok barátságosak, az ülés jól tart, a vezetési pozíció magas, a kilátás jó. A tető íve kucifántosan emelkedik, ezért a hátsó ülésen ülők fejtere gazdag, hátul is kényelmesen lehet utazni. A csomagtartó nem kicsi, a hátsó ülések alapáron síkba dönthetők. Pohártartó nincs, kacattartókkal sem állunk jól, az ajtózsebek szűkek, a kesztyűtartó mély, de a vezetőülésből nehezen elérhető.

Grip Control

A PSA-csoport által szabadalmaztatott grip control rendszer gyenge tapadási viszonyok között fokozza az autó haladási képességét, segítségével mérsékelhető a kicsúszás és a megpördülés veszélye. Elektronikusan kapcsolható, de feláras, tesztautónkban nem volt. Az összes 2008 modellben szériafelszerelés az ESP, amely több funkciót foglal magába: az ASR kipörgésgátlót, a CDS menetstabilizálót, az AFU vészfékrásegítést és a REF elektromos fékerőelosztást. Elöl a hűtött tárcsák mérete kétféle: 266 x 22 milliméter, illetve 283 x 26 milliméter a nagyobb teljesítményű változatokban. Hátul valamennyi modellben 249 x 9 milliméteres normál tárcsák találhatók.

A jó fogású kormány közvetlen, a futómű kellemesen lágy, a motor kissé alultervezett, de összességében kellemes volt vezetni a 2008-ast. A mindennapok elvárásainak tökéletesen megfelel. Váltója ötfokozatú, karja egyedi kialakítású, ezáltal feszesen jár, nem imbolyog, nem bizonytalan, de hangosan kapcsol. A kézifék karja látványos.

Ütközéskor az autóban ülőket hat légzsák védi, két első-, két oldal- és két függönylégzsák. Az első ülések támlájába épített oldallégzsákok optimális védelmet nyújtanak az ülésbeállítástól függetlenül. A gyerekek biztonsága érdekében az utasoldali frontlégzsák kikapcsolható. Hátul a két szélső üléshelyekhez hárompontos Isofix rendszer tartozik.

VTi

A 2008-as kompakt és könnyű motorjai közül az 1.2 VTi 21 kilóval könnyebb az azonos teljesítményű négyhengeres változatnál. Pörgetni kell, ha haladni akarunk vele, lefulladástól nem kell tartanunk, start-stop ebben az autóban nem volt, 2014 tavaszától várható robotizált váltóval.
Ötös fokozatban 80-nál 2500-at forog a főtengely, 90-nél 2800-at, 100-nál 3200-at, 110-nél 3500-at, 120-nál 3800-at, 130-nál 4000-et forog. Ekkor már nagyon hangos az autó. Nem kell óvatoskodni a vezetéssel, takarékos a kocs, hatótávja hozzávetőleg 900 kilométer.