Kívánatos, finom és egzotikus. Lehet, hogy színe miatt, de megfogott a Mokka.

Nem nőies, hanem a nőt testesíti meg. Jól éreztem magam benne. Automatikus váltóval, minden jóval felszerelték. Van benne  Bose-hangrendszer, sávelhagyásra figyelmeztető, ütközésriasztó, ülésfűtés, kormányfűtés. Jól néz ki, kívül-belül ízléses és elegáns. Beleszerettem. Főleg csoki színe fogott meg, ami ha akarom fekete, ha akarom sötétbarna, de ha akarom padlizsán lila - színvakoknak nem ajánlott. Korábban dicsértem a Mokkát ugyanezzel a motorral és kézi váltóval, az ott leírtakat ezúttal nem ismétlem meg. A B és a C oszlop annyira kitakarja a kilátást hátrafelé, hogy ezen nem segít sem a holttérfigyelő, sem a tolatókamera. Jobbra hátra nulla a kilátás, várom, mikor kapja meg az autó a hátsó keresztirányú radart.

Morgós és takarékos

A Mokka kiscsaládosoknak is jó választás, 356 literes csomagtere az ülések ledöntésével 1372 literesre növelhető. A teljes rakodási hossz 1530 méter, míg a magasság 898 méter.

Motorja morgós, de igen takarékos, a városi teszt során, 400 kilométer erőltetett használat végén 6,1 literes átlagfogyasztásról tett bizonyságot. A 130 lóerő teljesítményű 1,7-es CDTI motor 300 newtonméteres nyomatéka könnyedén mozgatja a bumfordi testet.

Terepre nem való

Tesztautónkat csak az első kerekek hajtották, de ezzel a motorral a Mokka elérhető összekerék-meghajtással is. Ennek hiányát nem éreztük, meredek kanyarokban is jól viselkedik a kis szabadidő-autó. Terepre azonban nem ajánlott, 15,7 centis hasmagassága nem teszi lehetővé, hogy a földutaknál veszélyesebb vidékre merészkedjünk. Főleg ezekkel a gyönyörű 19 hüvelykes kerekekkel.

Első a biztonság

Számos biztonsági felszerelést ad a Mokkához az Opel. Fejlett rendszere figyeli a közlekedési sávok felfestését, a sávelhagyásjelző azonnal működésbe lép, ha az autó irányjelzés nélkül vált forgalmi sávot. A vezetőt hangjelzés és a műszerfalon megjelenő jelzés figyelmezteti, ha a gépkocsi kezd kisodródni a saját sávjából. A követésitávolság-jelző méri az autó és az előtte haladó jármű közötti távolságot, és a központi kijelzőn figyelmezteti a vezetőt, ha a távolság kritikussá válik. A ráfutásra figyelmeztető gyalogos sebesség fölött kapcsol be, és a ráfutásos ütközés veszélyére figyelmeztet vizuális és akusztikus jelzéssel.