Nehezen találunk jobb kocsit céges feladatokra. Szép, mutatós, takarékos, intelligens, megbízható, biztonságos és kényelmes az új Nissan Qashqai. Négy személynek elegendő a helykínálata, és ha kell, összkerékhajtással is megvásárolható.

Új arc

Teljesen új arcot kapott a Qashqai, a megújulás jót tett a modellnek, nem lett különleges, de legalább követi a divatot. Az új szabadidős Nissan arculatból egyelőre csak a Juke lóg ki, az X-Trailt alig lehet megkülönböztetni kisebb testvérétől és az újdonsült Pulsar is hasonló frontot kapott.


Hátramenetkor automatikusan bekapcsol a vizuális parkolási segéd. Nem szerelték fel gazdagon a tesztautót, így feltűnt, hogy az alapverzió szegényesebb beltérrel rendelkezik, mint az elődmodell. Az valahogy sokkal zömökebb, jobban kidolgozott és otthonosabb volt, mint ez a modern. Jobban is tetszett. 

Utastere ugyanakkor funkcionális és ergonomikus, látványos és informatív a középső kijelző, a navigáció képernyője jó helyre került, a magyar mellett az osztrák és a szlovák útviszonyokkal is megbirkózott. Ülései kényelmesek. Magasan ülünk, jól rálátunk a forgalomra. Egy Golfban ezt nem kapjuk meg.

Gyengécske

A 115 lóerős, 190 newtonméteres maximális nyomatékú turbós benzinmotor a Renault választékából lehet ismerős. Négyhengeres és nem ijed meg a Qashqai közel 1,4 tonnás tömegétől és méreteitől, még autópályán is bírja a tempót négy felnőttel és sok csomaggal is. Elinduláskor érizni azonban a csigaház terhét, kapar rendesen a kocsi. Kétezres fordulat környékén jön meg az ereje, onnantól jól húz. A motort felszerelték stop-start rendszerrel, amely a lámpánál megállva leállítja a motort.

Nem terepes

180 milliméteres hasmagasság segít abban, hogy a rossz utakon és mostoha körülmények között is könnyedén elboldoguljunk. Az összkerékhajtás hiányát az ősz végén még nem éreztük, mezei utakon így is hajthatjuk. Váltója lötyögős, hangosan és kényelmetlenül kapcsolható. 

Védelmi rendszere intelligens: először hang- és fényjelzéssel figyelmeztet, majd – ha a vezető nem reagál – automatikusan erős fékezéssel lelassítja a járművet. Ha pedig másik jármű jelenik meg a holttérben, jelzőfény gyullad ki a visszapillantó tükörben. A tesztautó felszereltségébe tartozó biztonsági csomag közúti jelzéseket felismer, automatikus vészfékez, jelzi a vétlen sávelhagyást, automatikusan kapcsolja a távfényt és sötétíti el a belső tükröt, elöl és hátul parkoló szenzorokkal rendelkezik. Csomagtartója elégséges, 401 literes, az ülések ledöntésével literre növelhető a raktér.

Csomagtartója 401 literes, kettős padlóval oldották meg, hogy síkban dönthetőek legyenek az ülések. A rejtett rekesz magasságát nem érheti panasz, egy laptoptáska kényelmesen elfér.