A Nissan Qashqai egy jól összerakott autó. Bár én az első generáció nagy rajongója vagyok, elismerem, hogy sikeres volt az újratervezés. Kellett ehhez a csúcsfelszereltség, a 19-es kerekek, a panorámatető és az étvágytalan Renault-motor.

Divatos

A megújulás jót tett a modellnek, követi a divatot. Ha egy korábbi generáció mellé állunk, feltűnik, hogy az újdonság szélesebb és alacsonyabb kialakítású, sokkal inkább az alsóközép-kategória képviselője, mint a SUV-kategóriáé.

Minden finomsággal felszerelték tesztautónkat, a felülnézeti kamerák képét adó 360 fokos parkolási segéd teljesen hülye biztos, csak figyeljünk arra, hogy mindig tiszták legyenek a kamerák szemei. Könnyű parkolni, aki szereti a kihívásokat, kipróbálhatja a robotpilótát is. Kamera elöl is van, a hátsó és a visszapillantók aljában lévőket már megszokhattuk. A tükrök méretesek, ahogy az A oszlop is vaskos.

A Nissan Qashqai gazdagon felszerelt beltere funkcionális és ergonomikus, bőrrel és szövettel kombinált ülései kényelmesek. Magasan ülünk (túl magasan is, 1,8 méter fölött a fejtér minimális, már nekem is hozzáért a búbom az elektromosan mozgatható árnyékolóhoz), jól rálátunk a forgalomra.

Csomagtartója elégséges, 439 literes (VDA szerint), az ülések ledöntésével több mint háromszorosára növelhető a raktér (1513 literes). A csomagokat a padlóba rejtett rekeszbe is tehetünk, ezeknek a fedelével akár sík padlót is teremthetünk.

Ereje teljében

A 110 lóerős, 260 newtonméteres maximális nyomatékú, stop-startos (kikapcsolható) turbós dízelmotor a Renault és a Dacia választékából lehet ismerős. Könnyedén mozgatja a Qashqait, alacsony fordulaton nem húz jól, 1900-2000-es fordulatnál kezd megélénkülni a motor. 

Védekezésre képezve

180 milliméteres hasmagassága segít abban, hogy a rossz utakon és mostoha körülmények között is könnyedén elboldoguljunk. Váltója pontosabb, mint a benzines változatban, a pedálok visszajelzése is keményebb, férfiasabb. Természetesen a hangja is az, hangos a dízel.

Védelmi rendszere intelligens: először hang- és fényjelzéssel figyelmeztet, majd – ha a vezető nem reagál – automatikusan erős fékezéssel lelassítja a járművet. Ha pedig másik jármű jelenik meg a holttérben, jelzőfény gyullad ki a visszapillantó tükör házában. A tesztautó felszereltségébe tartozó biztonsági csomag közúti jelzéseket felismer, automatikusan vészfékez, jelzi a vétlen sávelhagyást, automatikusan kapcsolja a távfényt és sötétíti el a belső tükröt, elöl és hátul parkoló szenzorokkal rendelkezik. Van éberségfigyelőnk, sőt a kormány sportosságát is beállíthatjuk. Ha megcsörren az összekapcsolt telefonunk, a központi kijelzőn megjelenik a hívó neve. Az ESP fejlett, a Qashqai-t aktív motorfékkel (kanyarodás közben az ívbelső kerekeket fékezgeti), aktív futómű-szabályozással (egyenetlen felületen kis fékezésekkel simítja ki a jármű mozgását) és aktív nyomvonal-szabályozással vértezték fel. Automatikus távfény-vezérlése megbízhatóan és jól dolgozik, nem zavarunk másokat és kiválóan látunk az éjszakában. A biztonsági pajzs majdnem minden elemét módom volt kipróbálni, volt ráfutásra figyelmeztetés, a sávtartó és a holttérfigyelő is folyamatosan jelzett.