Durván takarékos dízelmotorral teszteltük a megújult Nissan Note-ot.

Lábtérbajnok

Japánosan trendi a Note, fiataloknak, családosoknak ideális első autó, de cégautónak sem utolsó. A kocsi méretei megegyeznek az előd méreteivel, bár új a padlólemez, a tengelytáv változatlanul 2,6 méter, a futómű elöl MacPherson, hátul csatolt lengőkaros - akárcsak az egyterűnek mondott korábbi Note-nál. Csomagtartója átlagos, lábtere óriási. Hátsó lábtere 68 centisre növelhető. Ez a 16 centi hosszban tologatható hátsó üléspadnak köszönhető, amely az alapból 295 literes csomagérből adott esetben 381 literest varázsol. Kategóriájában a Note büszkélkedhet a legnagyobb lábtérrel, a hátsó üléslap kemény, az ülések nem dönthetők síkba, de a csomagtartó jól pakolható. A műszerfali középkonzol a Micra és a Leaf keveréke. Átlátható, egyszerű és nem nagyzol. Navigációja a többi Nissanból ismerős, zavaró, hogy mélyen kapott helyet.

A DaciÁt is ez hajtja

1,5 dízelmotorja verhetetlen a kategóriában, az egyik leghangosabb, de az egyik legtakarékosabb. Nem hibrid, nem erőtlen. A kilencven lovas Note alig eszik, a négyliteres fogyasztás nem elképzelhetetlen. Alacsony fordulaton is él a motor, kilencvennél 1700-et forog a főtengely percenként, száznál 1900-at, 130-nál pedig 2400-at.

Városi autó

Kisautós jellegét nem feledteti a Note vezetése, ötfokozatú váltója pontos, kormányzására sem lehet panasz, futóműve keményen és nyersen csillapít, rossz úton ráz.

Jól felszerelt autónkban holttérfigyelővel és ráfutásra figyelmeztetővel ellátott 360 fokban látó védőangyal vigyázta minden méterünket, a parkolásnál tolatókamera segített. A nagylátószögű kamera (szoftveresen dolgozza fel a lehetséges veszélyeket és feladatokat), de csak hátrafelé lát, így a sávelhagyásra is a ténylegesnél csak később figyelmeztet. Holttérfigyelője viszonylag megbízhatóan működik, rábízhatjuk magunkat. A 360 fokos kamera négy nézettel (hátra, előre, jobb oldalra és felülnézetből) segíti a könnyebb és biztonságosabb parkolási és tolatási manővereket.