115 lovas turbós benzinmotorral, gazdag felszereltséggel teszteltük a Nissan felújított mini szabadidő-autóját. 

Stílusos csodabogár

A ráncfelvarrott Nissan Juke még mindig csodabogár, de most már lett stílusa is. Pengeszerű LED-es lámpái, csőrös orra, színes műanyag betétjei teszik különlegessé az amúgy sem szerény kinézetű, sokakat még mindig megmosolyogtató furcsa kocsit. Méretei nem nőttek, vonalvezetése szexisen kupés, csomagtartója százhárom literrel öblösebb lett. Puha ülései befogadóak, visszapillantói hatalmasak, parkolni könnyű vele. Nem zörögnek a beltéri műanyagok, ebben javult elődjéhez képest, jobb minőségű az összeszerelés. Bár a Nissan Micra alapjaira építették, semmiben nem hasonlít rá, sokkal vonzóbb és sokkal megnyerőbb a külseje.

Nagy lábon él

18 hüvelykes egyedi, színes betétes könnyűfém kerekei vonzzák a tekintetet, a legmagasabb Tekna felszereltség pedig minden létező jóval kényeztet, legyen szó biztonságról, szórakoztatásról vagy információközlésről. A gazdag hozomány része az érintőképernyős multimédiás központ (zene, telefon és navigáció), a színes tolatókamera, a kulcs azonban maradt hagyományos tollas, a műszerfal alsó részén található, általam csak egérmozinak hívott klíma- és élménykapcsoló a korábbi változatból ismerős. Sok hasznát nem vesszük, de szemfényvesztésnek jó (itt lehet állítani a klímát és a fűtést, itt lehet sport- és takarékos üzemet kapcsolni, fogyasztási rekordokat nézegetni és a G erők táncát megfigyelni). A biztonsági felszereltség része az ESP, a hat légzsák, az ABS EBD-vel és a fékasszisztenssel együtt, valamint a hátsó ülések három fejtámlája. Panoráma tetőablaka nyitható, így akár félig kabriót is varázsolhatunk a Juke-ból.

Kis motor, kis turbó

Motorja turbófeltöltésű, közvetlen befecskendezésű, négyhengeres, 115 lóerős, 190 newtonméteres 1.2 DIG-T. Ereje a sport gomb megnyomásával bújik csak elő, takarékos módban használva csak sík úton érezzük elégnek, de például a Vértesben autózva alig bírja tartani a lendületet, gyakori visszaváltásokkal éleszthetjük csak újjá kicsinyke erőforrását. Autópályán ugyanakkor nem éreztem lomhának. Hatótávja 480-500 kilométer.

A motor pörgős, de magasabb fordulatszámnál érezteti erejét, a turbó szuszogása mókás, a kapcsolások között halljuk, ahogy mély levegőt vesz, majd kifújja. Hatodik fokozatban 130 kilométer/órás sebességnél 2800-at forog a főtengely. Útfekvése, tapadása meglepően feszes, kormányzása pontos, pöpec egy kisautó a Juke. Futóműve kemény, az autó jól fordult, kormánya kis méretű, kézre áll, de sajnos mélysége nem állítható. 

Zajszigetelése hagy kívánni valót maga után, száz kilométer/óra sebesség fölött hangos az autó pedig még nem is téli gumikkal futott. A kemény futóműve autópályán áldás, de rossz úton átok.