Teszteltük a 231 lóerős Mini John Cooper Works sportautót. Az élmény leírhatatlan. Szerelem utolsó vérig.

Versenyző

Az új Mini John Cooper Works a versenyzés hiteles élményét a legújabb generáció prémium karakterével és fokozott termékjellemzőivel kombinálja. Gazdag tradíciókra épül, a járműkoncepció a Mini és a John Cooper Works hagyományokat egyesíti, s olyan teljesítmény jellemzi, amely kivételes a vetélytársak körében.

Brutális külsőt kapott a John Cooper Works széria, elölről is hátulról is üvölt róla, hogy sportautó. Az egyedi lökhárítók, a középre helyezett, csapott végű dupla kidörgők, a vörösben izzó négydugattyús féknyergek, a kerékjárati ívbe pajszerral bepréselt 18 hüvelykes kétszínű felnik, a hatalmas hátsó légrerelő mind azt kiáltják: nézz meg jól, mert ilyent, mint én, ritkán látsz! A megnövekedett belső térben is folytatódik a különc hangulat: versenyzős motívumok, alumínium pedálok, vaskos sportkormány, fűthető sportülések, izgalmas fogású váltókar, vetített szélvédő és nagy, fénnyel élő organizmusként egyedi díszítést kapó műszerfalra telepedő szórakoztató és navigációs kijelző mutatja, hogy kategóriájának élsportolójában ülünk. Ez a legerősebb Mini és egyben a legerősebb kisautó is.

A legerősebb kisautó

A JCW-t a legerősebb motor hajtja, amit a brit márka sorozatgyártású modelljébe valaha beszereltek: kétliteres, négyhengeres, szikragyújtású erőforrás, amelyet a legújabb nemzedékű, Mini TwinPower Turbo technológiát alkalmazó erőforrásokkal szerzett átfogó verseny-tapasztalatok alapján fejlesztettek. Teljesítménye 170 kilowattra (231 lóerőre) nőtt, teljesítményleadását és rendkívüli érzelmeket gerjesztő hangját a dugattyúk, a turbófeltöltő és a kipufogórendszer speciális kialakításának köszönheti. Az erőforrás teljesítménye tíz százalékkal nőtt az elődhöz képest, a forgatónyomaték maximuma 23 százalékkal, 320 newtonméterre emelkedett. A hatfokozatú steptronic sport automatikus váltó opcióként kérhető. A tesztautónkban ez volt. Először fanyalogtam, de aztán a váltót balra rántva (sport állásba téve), az élménykapcsolót sportba tolva nem győztem csorgatni a nyálamat. Ami kicsordult az az oldalsó ablakokra kenődött, mert ezt az autót normális ésszel, higgadt fejjel nem lehet vezetni. Csak vadul, őrjöngve. Egy-egy túra után benzinszagúvá vált a leheletem, álomban, nyugalmi heyzetben, evés közben is csak arra tudtam, gondolni, mennyire jó, mennyire kell, mennyire őrült ez a szerelem. Automatával még jobb is a százas sprint, mint a kézi váltóval, 6,1 másodperc, szemben a 6,3-mal. 80-ról 120 kilométer/órára 5,6 másodperc alatt jutunk el, de ennél is beszédesebb, hogy negyedikbe 130-nál, ötödikbe 160-nál, ötödikből hatodikba 200 kilométer/óránál vált fel.

Élményautó

A sport üzemmódba kapcsolt motor-futómű páros és a kormányról kézzel is kapcsolható fokozatok megadnak minden élményt fizikán innen és túlról is. Visszaváltáskor a kipufogó akkorákat durrog, mint az istennyila. Csak ennek a géppuskatűznek éltem, szinte csak sport kettesben használtam az autót és csak adtam a gázfröccsöket, hogy durrogjon, csattogjon, robbanjon a benzin. Váltáshoz belenyal a fordulatszámmérő vörös zónájába, hogy aztán hatalmas rántással odébb tegye az autót és hangos szisszenés után elnémuljon a turbó.

Tapad

A futóművet precízen a motor erejéhez és teljesítmény-karakterisztikájához igazították, az új fejlesztésű, 330 milliméteres, hűtött Brembo sportfékek harapnak, az exkluzív, 18 hüvelyk peremátmérőjű könnyűfém keréktárcsákon tapadnak a defekttűrő gumik. A biztonságos úton maradásról tesznek az elektronikai segédek: elektromechanikus kormányrásegítés servotronic funkcióval; dinamikus menetstabilizáló rendszer (DSC) dinamikus vonóerő-szabályzással (DTC) és elektronikus differenciálzár-hatású funkcióval (EDLC). Tesztautónkat felszerelték a dinamikus csillapítás-szabályzással is, de mechanikus, azaz sperr differenciált nem tettek bele. A padlógázzal indulásnál nincs jobb, férfiasabb és hangosabb érzés - talán egy Ferrarihoz mérhető az élmény. A váltások között meg-megcsúsznak a kerekek, ilyenkor gumicsikorgás fokozza az amúgy is apokalitkus hangzavart, amelybe a félelem és az öröm bátor keveréke elegyedik, agyunk olyan adrenalinfröccsöt kap, hogy az ájulás határáról ránt vissza egy-egy merész fékezés - amúgy kifutnánk a világból.