A Mini Countryman sok mindenben az első Mini: négyajtós, négy méternél hosszabb, négyen kényelmesen elférnek benne, 4x4 hajtással is rendelhető, szerethető kisautó. A Mini Countryman mindent megad, amit egy Mini adhat, mellé plusz két ajtót, nagyobb csomagtartót és nagyobb szabadságot.

Dizájn

A 4097 milliméter hosszú, négyajtós karosszéria a márkára jellemző alapvető arányokat megnövelt hasmagassággal és emelt üléspozícióval ötvözi. A belső dizájn iparművészeti csoda – még akkor is, ha nem praktikus. A 2595 milliméterre növelt tengelytáv és a jóval magasabb karosszéria eredményeképpen van utastere. A vezető élvezi a megemelt üléspozíció előnyeit, a kényelmes beszállás mellett az optimális rálátást a forgalomra. A Countryman kifejezetten e modell számára kifejlesztett ülésekkel készül.

Variálható ülések

A már szériakivitelben kínált hátsó egyes ülések hosszirányban egymástól függetlenül 130 milliméter távolságon állíthatók. Felár nélkül rendelhető háromszemélyes üléspad, a külön-külön elcsúsztatható részek itt 60:40 arányú osztás szerint alakulnak ki. Csomagtartója már alapelrendezésében is kellően tágas egy Minihez képest, a tologatással 350-ről 440 literre növelhetjük a rendelkezésre álló csomagteret. A hátsó üléstámlák lehajthatók, igaz nem síkba, a csomagtér ezzel már 1170 literre bővíthető. A Countryman sínrendszerrel lepi meg közönségét. Segítségével az apróbb személyes tárgyak mindvégig az utasok keze ügyében maradhatnak: szemüvegtok, mobiltartó, különböző rögzítők.

Kényelmes automata

Hiába a 143 lóerő, a kicsit lassú automatikus váltó helyett a kézit választanám, igaz egy ilyen hobbiterepjáró esetében kényelmesebb az automata. Ha vadulni akarunk, a sportfokozat kedvünkre tesz, csak győzzük megfelelő ütembe és irányba nyomogatni a kormányon lévő váltófüleket. Álló helyzetből 100 kilométer/órás sebességre 9,5 másodperc alatt gyorsul fel – kevesebbnek érezzük. 305 newtonméteres maximális nyomatéka már 1750 percenkénti fordulattól rendelkezésünkre áll. Végsebessége kevéssel marad 200 kilométer/óra alatt, gyári fogyasztása pedig 4,9 liter 100 kilométerenként.

Szól a kipufogó

A kocsi kipufogó hangja fantasztikus, a dízel rotyogás csak kívülről hallható, a vezetőülésben versenyautós az akusztikus élmény. A kormány közvetlen, a kocsi fordulóköre azonban kisautós méreteihez képest nagy.

Futómű

Futóműve nem tagadhatja le Mini gyökereit, feszes, de nem ráz. Minden kanyar külön öröm, bátran bedönthetjük nagy tempóval is, csikorgás és zokszó nélkül tapad az útra. Sportautónak kényelmes, terepjárónak meg kemény. Az első felfüggesztésekben a konstruktőrök kovácsolt lengőkarokkal kiegészített McPherson rugóstagokat alkalmaztak. E megoldás egyrészt kiváló kerékvezetésről gondoskodik, másrészt biztosítja, hogy a hajtásból eredő zavaró hatások még intenzív gyorsítások vagy tempós kanyarvételek során se juthassanak vissza a kormánykerékre. Többkaros multilink hátsó felfüggesztése az összkerékhajtás kiszolgálására alkalmas. A karosszéria oldalirányú dőléseit az első és a hátsó felfüggesztésekben egyaránt kereszt stabilizátorok mérséklik. Terepre nem való a kocsi, a 18-as kerekekkel érdemes kihagyni a kátyúkat, ám laza, homokos talajon, vagy sárban és hóban nagy szolgálatot tesz a 4x4 hajtás.