Az új Mini Cooper S alkotói élményautót építettek. Egy sportos BMW génjeivel turbózták fel a Mini örök és egyedi formavilágát.

Mini Cooper S

Prémium minőség

Jelentős előrelépés történt a térkínálat, a biztonság, a felszereltség, az anyagválasztás és a kidolgozási minőség, illetve a sportosság és a menetkényelem területein. Prémium, minőség, erő, látvány, élmény és szépség. A Mini megújult, de karaktere maradt a régi. A hatszögletű hűtőrács, a fényszórók és a hátsó lámpák jellegzetes krómszegélye, az oldalsó irányjelző-egység, valamint a karosszéria körbefutó fekete szegélyének újszerű interpretációja kivételes igényességről tanúskodnak.

Az új tervezésű, öblösebb fényszórók alapkivitelben nappali LED-es menetfénnyel készülnek, felárért minden izzót diódákra cserélhetünk, LED-esek a hátsó lámpák, valamint az utastér- és a hangulatvilágítás.

A kör alakú kijelzők megmaradtak, de megújultak, a kormányoszlopra szerelt műszeregység sebességet és fordulatot mutat, a középső színes kijelző a jármű paramétereit, illetve egy oldalsó körív pedig az üzemanyagszintet jelzi. A központi nagy műszer közepén van a BMW-kből is ismert grafikájú 8,8 hüvelykes kijelző, a navigációs, a telekommunikációs és a szórakoztató rendszerek közös felületeivel. Tobzódunk az információkban. Látványosak a LED-gyűrűvel biztosított színes fényhatások. Repülőgépeket, illetve szupersportkocsikat idéz az a vörös kapcsoló, amivel a motort lehet beindítani.

Hosszúsága 98, szélessége 44, magassága 7 milliméterrel nőtt, emellett hosszabb tengelytáv (28 milliméter) és szélesebb nyomtávok (elöl 42, hátul 34 milliméter) is jellemzik elődjéhez képest, 51 literrel, 211 literesre nőtt a csomagtér, a hátsó üléstámla 60:40 arányban osztva lehajtható.

Motorja BMW

Bár BMW motor hajtja, a sajtóanyag Mini twinpower technikáról ír, a négyhengeres benzinmotor villámsebes menetekre teszi képessé a valamivel több, mint egytonnás zsebrakétát (turbófeltöltés, közvetlen benzinbefecskendezés, változó szelepvezérlés és vezérműtengely-állítás; összlökettérfogat 1998 cm3; maximális teljesítmény 141 kW/192 LE; maximális forgatónyomaték 280-300 Nm; gyorsulás 6,8 másodperc; maximális sebesség 235 km/h).

A vezetés intenzív élménye

A Cooper S modellben intenzíven megélhető a Minikre oly jellemző gokart-érzés a mérsékelt tömeg és fokozott merevség jellemezte, széles körűen átdolgozott futómű-technika révén. A Cooper S első ízben rendelkezik hangolható futóművel, új a rugóhangolás és a lengéscsillapító-karakterisztika, a rendelhető dinamikus csillapítás-szabályzás rendszere igazi sportkocsit farag az ördögi Miniből. Fékeit is megerősítették. 

Az alapvető jármű-karakterisztika a sebességváltókar tövében található forgatókapcsolóval változtatható, normál, sport és takarékos mód választható. Az egyes üzemmódok a gázpedál és a kormányzás jelleggörbéjét, illetve a dinamikus csillapítás-szabályzás működését is befolyásolják.