A Mazda2 minősége, technikája, valamint ára súrolja a prémium kategória határait. A legerősebb benzines motorral és csúcsfelszereltséggel teszteltük. 

Nem mindenben átlagos

A Mazda6 és Mazda3 formavilága tükröződik a Mazda kettes érett, érzéki és ésszerű vonalain. Jó fogású a kormány, tetszetős a beltér, prémium a kialakítás, van benne fantázia, a korábbi egyen fekete Mazda belteret elfeledhetjük. Hátul nincs túl sok hely, de két felnőtt elfér, az ajtónyílás szűk, a hátralátást korlátozza a széles C-oszlop, jól jön a tolatóradar. A csomagtartó 280 literes űrtartalma átlagos, a ledöntött háttámlákkal pedig 887 literig növelhető a csomagtér.

Felejtse el a turbót!

A stopstartos 1,5 literes négyhengeres szívómotor 115 lóereje a 14:1-es kompresszió-aránnyal a modern Skyactiv-technológiát használja, alig 1055 kilogramm, így könnyedén, 8,7 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 kilométer/órára. A legerősebb kettes megkapta az i-Eloop rendszert, amely egy nagykapacitású kondenzátorban tárolja a fékezéskor és lassításkor keletkező mozgási energiát. 

Határozottan húz turbó nélkül is, alacsony fordulaton még erőtlen, de nem igényli, hogy gyakran visszaváltsunk, motorja nagyon csendes, a fordulatszámmérőt a vörös zónába kergetve beindulnak a rejtett tartalékai és férfias hangot is megüt. 100-nál 2400-at forog percenként a főtengely, 110-nél 2600-at, 120-nál 3000-et, 130-nál pedig 3250-et, 140-nél 3500-at.

Vezetni jó

Kellemes csalódás a kis Mazda dinamizmusa. A kiváló motorhoz még kiválóbb, feszes futóművet társítottak. Nincs benne semmi extra: csatolt lengőkar hátul, MacPherson elöl, de a felfüggesztési pontokat mazdásan eltolták, így kanyarban is nagyon élvezetes, erőltetett menetben sem dűlöngél. Hatfokozatú váltója pontos, könnyen, gyorsan kapcsolható.

Drága mulatság

A Mazda drágább, mint egy átlagos kisautó de felszereltsége nem átlagos, sőt: holttérfigyelőt, vetített kijelzőt, sávelhagyásra figyelmeztetőt, kulcsnélküli nyitást és - indítást, radaros vészfékezést, hátsó keresztiránybú forgalomfigyelőt és tolatóradart is adhat, nem beszélve a kategóriában elsőként alkalmazott LED-es tompított fényszóróról. Újítás az információs rendszert vezérlő, négy irányba billenő, tekergethető központi joystick. Navigációját a magyar NNG fejlesztette, megbízhatóan tervez és pontosan tájékoztat.