Az Infiniti legnépszerűbb európai modellje, az ikonikus FX QX-re keresztelt változata 2012-ben újult meg. V8-as motorja csodás. 

dizájnikon

Áttervezték a kocsi orrát, új színeket és látványos könnyűfém keréktárcsákat kapott, így megjelenése még az elődnél is hatásosabb – a kocsit vásárlók többsége a dizájn miatt dönt a QX mellett, az ár és a felszereltség csak ezután következik. Mind a dizájn, mind az ár és mind a felszereltség pazar egy QX70 esetében.

Infiniti QX70

Minden QX70 felszereltsége tartalmazza az Infiniti intelligens nyomatékérzékeléssel ellátott összkerék-meghajtású rendszerét, valamint a hétfokozatú, adaptív vezérlőprogrammal rendelkező automatikus sebességváltót, amely a kormánykerék mögött elhelyezett magnézium váltófülekkel is vezérelhető.

Infiniti QX70 Vettel Edition

A kínálat csúcsának számító Vettel Edition a Red Bull Racing csapat pilótája és az Infiniti márka globális nagykövete, Sebastian Vettel, valamint Shiro Nakamura, az Infiniti kreatív vezetője közötti együttműködés eredménye. A sima, általunk tesztelt, 390 lovas V8-asnál erősebb, 420 lóerős, világszerte mindössze 200 darab készült, a szerencsések 120 ezer euró feletti árat perkáltak le érte.

Belső értékek

A QX70 utasterében az FX-hez képest a legfontosabb változás, hogy a mutatók színe pirosról fehérre változott, és a fedélzeti számítógép panelje új, egyértelműbben leolvasható fehér megvilágítást kapott.

A kocsi egyedi jellegét tükrözi a keresztirányú varrással ellátott bőrkárpitozás és az elegáns analóg óra, ugyankkor nem feledteti, hogy valójában egy Nissanban ülünk, a navigáció, a kapcsolók, a hangrendszer, a multimédia mind-mind megtalálhatók egy-egy jobban felszerelt Qashqaiban, Navarában vagy a Muranóban. A QX70 steppelt bőrkárpitozású ülései minden dicsértet megérdemelnek, jól tartanak, kényelmesek, sportosak, elegánsak, valamint alapáron fűtöttek és hűtöttek.

Vezetőülése sportos, 14 elektromos állítási lehetőségünk van. Az Infiniti az utasülés állíthatóságáról sem feledkezett meg: minden QX70 alapfelszerelésként tartalmazza az elektromosan állítható, 8 állítási pontú első utasülést. A hosszabb utazások kényelme érdekében a hátsó ülések támlájának dőlésszöge is állítható.

Mivel az QX70 hosszú tengelytávja akár öt személynek is bőséges lábteret és 410 literes csomagteret biztosít, a csomagtér megduplázható, az egyharmad/kétharmad arányban osztott hátsó üléstámlák egyszerű ledöntésével teljesen sík felületű raktér alakítható ki. A valamennyi változatnál alapfelszereltség az elektromos csomagtérajtó.

Zászlóshajó

Az Infiniti európai zászlóshajójának számító FX50 egyike a piacon elérhető legerősebb sport szabadidő-autóknak,  kanyarsebességével és sportos hangolású kipufogóival tűnik ki a mezőnyből. V8-asát változó szelepvezérlésű technológián kívül többek között kettős szimmetrikus levegőbeömlőkkel, finommegmunkált főtengellyel, könnyített dugattyúkkal, rendkívül halk vezérműláncokkal is felszerelték. 

A motor 390 lóerős (287 kW) teljesítményt nyújt 6500/perc fordulatszámon, míg a fordulatszámmérő pirossal jelölt tartománya csak 6800/percnél kezdődik. A V8 motor az 500 Nm-es maximális nyomatékát 4400/perces fordulatszámon adja le, de a nyomatéki görbe a csúcsérték alatt is kedvezően lapos, vagyis az autó soha nem fogy ki a vonóerőből. Amilyen brutális a gyorsulás, olyan döbbenetes a lassulás és olyan élvezetes a kanyarodás. A hátsókerék-kormányzással szerelt modelleket nem lehet kihozni a sodrukból. Tökéletesen tartja az egyensúlyát, ragaszkodik az úthoz. Az első-középső motorelrendezésű padlólemez a sportautókra jellemző első-hátsó súlyeloszlást (54:46 százalékos) és viszonylag alacsony súlypontot eredményez, ami jelentősen hozzájárul a stabil kanyarvételi tulajdonságok eléréséhez. A QX70 V8 5,8 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 kilométer/órára.

Futómű

Első felfüggesztése kettős keresztlengőkaros, a hátsó többlengőkaros. A passzív hátsókerék-kormányzástól eltérően az Infiniti technológiájában villanymotorok gondoskodnak a hátsó kerekek precíz, maximum 1 fokos elfordításáról, ami lassú haladásnál közvetlenebb irányítást, nagy sebességnél pedig kiemelkedő stabilitást biztosít. Sebességfüggő kormányművét úgy hangolták, hogy közvetlen és egyenletes visszajelzést biztosítson a vezetőnek.

Négykerékhajtása teljesen elektronikus nyomatékelosztású. Lehetővé teszi a teljesítmény-elosztás folyamatos változtatását: a teljes hátsókerék-hajtásról szükség esetén képes átirányítani a vonóerő akár felét az első kerekekre, így csúszós útfelületen is maximális tapadást biztosít. A rendszer előnyei igazán a havas, sáros útfelületeken vagy homokban mutatkoznak meg. Száraz úton hátsókerék-meghajtású autókra jellemző kezelhetőséget garantál, sőt, akár kismértékű túlkormányzottságot is megenged. A biztonságos megállásról az elöl négy-, hátul kétdugattyús, szemközti elhelyezésű, léghűtött tárcsafékek gondoskodnak. Az intelligens fékasszisztens és az elektronikus fékerő-elosztó az alapfelszereltség része.