Az erős dízellel vettük nyakunba Erdélyt, a Mazda CX-5 szabadidő-autó jól vizsgázott a 2400 kilométeres teszten.

Második otthon

A Mazda CX-5 szépségéről korábbi tesztjeinkben mindent leírtunk, ezúttal praktikumával lopta be magunkat a szívünkbe. Négyen sok csomaggal indultunk neki Székelyföldnek, száguldoztunk autópályán, kerülgettünk mély kászoni kátyúkat, átkeltünk friss vizű gyimesi patakon, moldvai hegygerincen autóztunk, hargitai szerpentineken kanyarogtunk, búcsútól hangos medvekakis mezőkön és erdei ösvényeken poroztunk és városi dugókban is poroszkáltunk. LED-es fényszórói automatikusan kapcsolták a távolsági fényt, a kánikulát jól bírta a klíma, a csomagtartó pedig kis kreativitással minden pakkot elbírt. Pedig hoztunk parajdi sót, szovátai kokojzát, Igazi Csíki sört, oroszhegyi pálinkát, korondi borvizet. Csomagtere 503 liter, ledöntött ülésekkel 1,6 köbméteres térben gazdálkodhatunk. A tesztelt Revolution Top verzióban az első ülések elektromosan állíthatók voltak, a sofőr oldalán memóriával.

14:1

A világ legalacsonyabb kompressziójú (14:1), csupa könnyűfém, 2,2 literes dízelről korábban a Mazda 6 tesztjében írtunk, 175 lóerős, legnagyobb nyomatéka 420 Nm. Két változó geometriás, azaz ikerturbó lélegezteti, stopstartja kondenzátoros. Kiegyensúlyozott a dízelmotor, erőben gazdag. A bolygóműves automatikus, hidrodinamikus nyomatékváltóját kuplunglamellák hidalják át. A négykerék-meghajtás köztes differenciáljának szerepét lamellás tengelykapcsolóra osztották, a differenciál nem zárható kézzel. A stopstartot mi irányíthatjuk, csak akkor áll le a motor, ha tövig benyomjuk a fékpedált. 19-es kerekei ellenére bátran letérhetünk a műútról, a 4x4-es hajtás magabiztosságot ad. 

Erős és takarékos

A világból is kimennénk ezzel az autóval, csak a hátunk fárad el benne egy kicsit. Jó a kilátás, emberre szabottak a műszerek és a méretek, viszonylag könnyű parkolni vele (segítenek a radarok és a kamera). Könnyen előzünk, nagy gázra úgy meglódul, mint egy sportkocsi, hangja alig van, ereje annál férfiasabb, sokkal izgalmasabb vezetni, mint a papíron erősebb benzines csúcsmodellt, igaz, másfélszer akkora a nyomatéka. És a fogyasztása... Nem csalódtunk, a 2400 kilométeres erőltetett menet során 6,9 liter gázolajat fogyasztott a 2,2-es dízelmotor, így a benzines vs dízel párharcban egyértelműen nyer az öngyulladós.

Sávtartó asszisztense finoman beavatkozik, az éberségfigyelője hangot ad hosszabb vezetési szakaszok után, holttérfigyelője is hasznos.