A Ford Focus ST főnyeremény. Látszólag Focus, csak kicsit vadabb, erősebb, iszákosabb, de mindenekelőtt élvezetesebb autó. Az élmény pedig megfizethetetlen.

Áramvonal

A Ford saját, fejlett szélcsatornájában kifejlesztett és tesztelt Focus ST áramvonalas kialakítása kiváló aerodinamikát biztosít. Így kisebb a légellenállása, ezzel pedig javítja a teljesítményt, az autó kezelését, valamint csökkenti a fogyasztást is. A sofőrt sportos kormányzással, igényes kárpitozással és Recaro ülésekkel kényezteti. A turbónyomásról, az olajhőmérsékletről és az olajnyomásról is tájékozódhatunk a műszerfal tetején lévő alapfelszereltségű sportkijelzőkről. Kocsinkban volt tolatóradar, ülésfűtés, elektromos tetőablak – kényelemre nem lehetett panasz. A beülés kicsit sportos, ha valaki csak úgy behuppan megszokásból, fájni fog a tompora. A sofőrnek ez csak öröm, ezért a préselő érzésért érdemes lefogyni.

250 lóerő

A kocsit kétliteres EcoBoost motor hajtja, amely 250 lóerős teljesítményt és 360 Nm-es nyomatékot virít. A Focus ST 6,5 másodperc alatt van százon, négyezres fordulaton már átlépi a 200 kilométer/órás sebességet, óra szerint meg is haladja a 250 kilométer/órát, gyári végsebessége 248 kilométer/óra. Brutális a gyorsulása, hatalmasat ránt az utasokon az ösztönös padlógáz, előtte célszerű őket figyelmeztetni. Nagyon komoly ellenfél, kevés versenytársa van. A kompakt sportos kocsik többsége megmosolyogtató teljesítménnyel bír: a 120, 150, 180, 200, 211 lóerők sehol sincsenek a Focus ST izmaitól. A kocsi illusztris társaságba tartozik, a 250 lóerős klubba csak a Mazda 3 MPS, a Renault Megane RS, az Audi S3, a legerősebb 1-es BMW, AMG A-osztály, az Astra OPC, a Leon Cupra R kapott meghívót.

Kanyarvadász

Falja a kanyarokat, élvezet bedönteni. Az utasok kapaszkodnak, a sofőr csak mosolyog, megingásnak, csúszásnak nyoma nincs, tapad a kocsi. Gázfröccsre énekel a motor és a középre helyezett különleges formájú kipufogó is harsányan szól. A hatfokozatú kézi sebességváltó sportos áttételeket kapott így partner a vad vezetésben, de a takarékos cammogást sem teszi tönkre rángató ugrásokkal.

A javított nyomatékelosztó rendszernek köszönhetően maximális tapadással gyorsíthatunk a kanyarokban, hiszen folyamatosan kiegyensúlyozza a teljesítményt és a fékerőt a két első kerék között. Eközben a javított teljesítményű fékrendszer csökkenti a féktávolságot és azonnal reagál a fék legkisebb érintésére is. A sportos, kőkemény felfüggesztés alapfelszereltség, de a vesénket azért nem veri le rossz úton sem. Főleg, ha lassan megyünk.