Aki eddig lefitymálta a Dacia Sanderót, az nagy meglepetésben részesül, ha kipróbálja az új Stepway csúcsmodellt. 

Dacia Sandero Stepway

Szépen összerakták

Trendi, izgalmas és bármennyire nehéz kimondani, de szépen összerakott kocsi a Dacia Sandero Stepway. Jó színben, csúcsfelszereltséggel nem tűnik ki a francia, német, japán kisautók mezőnyéből. Ez nem igaz, hisz egy tulajdonságával agyonveri a mezőnyt: az árával.
Jellegzetes karosszériaelemek - hűtőmaszk, lámpatestek, ködlámpák, kiszélesített kerékívek, 16 hüvelykes Flexwheel felnik, hosszanti tetőrudak és a metálfény teszik a Stepwayt karakteres és feltűnő jelenséggé. Megemelt alvázának (hasmagassága 207 milliméter) köszönhetően a könnyebb terepekkel is megbirkózik, és a szélsőséges viszonyokat is jól bírja a karosszérián található védőelemeknek köszönhetően. Összkerékhajtás nem jár hozzá.

Szűk és kicsi a csomagtartó

Hátul az 1436 milliméteres szélesség elegendő helyet teremt felnőtteknek is - bár inkább ketten férnek el kényelmesen. Két gyerekülés isofix-rögzítősű lehet. Viszonylag kicsi, 320 literes és magas küszöbbel rendelkező csomagtartója praktikusan megnövelhető azáltal, hogy a hátsó üléstámla 1/3-2/3 arányban dönthető. Sík felületet nem kapunk, a csomagtartó borítása gumis, könnyedén tisztítható. Riasztóan silány és vékony ugyanakkor a csak egyben feltéphető üléspad, félő, hogy elszakítjuk. A korábbi modellhez képest az utastérben található tárolóhelyeken is fejlesztették, az autóba bekerült a középső tárolórekesz, és megnövelték az ajtózsebek méretét, így már egy 1,5 literes PET-palack is elfér bennük. A hátsó ajtókban is van rakodózseb. A duda maradt a bajuszkapcsoló végén. Az első ablakemelők nem automaták.

Megdöbbentő extrákat kapott a Dacia, a tempomat is újdonság, de a navigációs, érintőképernyős, bluetooth-os Media Nav rendszer maga a kész csoda. Ami tíz éve csak a luxusautók kiváltsága volt, az most egy Daciában szórakoztatja az utasokat és segíti a sofőrt. 

Erős és keveset fogyaszt

A Renault-nál és a Nissannál jól bevált 1,5-ös dCi dízelmotor 75 lóerős és 90 lovas változatban is elérhető. A Stepway a legerősebbet kapta, 220 Nm-es legnagyobb nyomatékkal. Ha elkerüljük az autópályát és a tartós 130-140-es tempót, 4,4 literes fogyasztással számolhatunk. 

A kormányzás kissé indirekt, alig érezni a szervorásegítést, a váltója hosszú úton jár és keményen kapcsolható, a fékei kevésbé harapósak, a futóműve azonban kiválóan csillapít és érezni, hogy rossz utakra tervezték. Gyorsulásban verhető, nagy sebességnél markolni kell a kormányt, az egy tonnánál alig nehezebb kocsit könnyedén dobálja a szél. Darabos a vezetése, nincs benne semmi a Renault finomságából.