A Dacia Logan MCV már nem egyterű, mint korábban, de teljes értékű kombi. Öt személynek elegendő helyet és 537 literes csomagteret kínál verhetetlen áron. Tesztünkben nem is erre döbbentünk rá, hanem arra, hogy ez a könnyű autó és a jól bevált 90 lórős 1.5 dCi csodákra képes, ha fogyasztásról van szó.

Dacia Logan MCV

arányos Összkép

Formás autót alkottak a Dacia tervezői, a kombi Logan arányos alkatú, nem rontja el az összképet a megnyújtott puttony. Magasabb építése áldás a rossz utakon, jól sikreült külseje puritán belsőt takar. A román népautótól megszokott egyhangú a beltér, amelyet feldob a nagy érintőképernyős szórakoztató, információs és navigációs rendszer. Tudása a prémium autókéval vetekszik, szoftvere magyar termék. Ülései kifogástalanok, még hosszú, egész napos vezetés után sem panaszkodunk hátfájásra. A csomagtartó a ledöntött ülésekkel jelentősen bővíthető, de sík padlót nem kapunk. Kormánya magasságban is állatható. Tárolórekeszből van bőven, az ajtózsebek szükek, a kesztyűtartóba befért egy méretes és finom, füstölt, kötözött disznósonka.

bevált erőforrás

A Renault, Nissan és Dacia autókban jól bevált erőforrás az ezerötös dízel, amely a Logan MCV-ben 90 lóerőt ad le (4000-es fordulaton), legnagyobb nyomatékát (220 newtonméter) már 1750-es percenként fordulatnál élvezhetjük. Az 1033 kilogrammos kocsi álló helyzetből 100 kilométer/órás sebességre 12,3 másodperc alatt gyorsul, végsebessége 173 kilométer/óra. 90 kilométer/órás sebességnél ötödik fokozatban 1500-at, 100-nál 1750-et, 110-nél 1900-at, 120-nál 2000-et, 130-nál 2200-at forog percenként a főtengely.

Rossz utak királya

Kormánya kissé pontatlan, futóműve azonban parádésan kezeli a rossz utakat, kanyarban nem partner, távol álljon a sportos vezetés a Logan MCV sofőrjétől. A kocsi legrosszabb pontja a váltó, a legnagyobb ötödik sebességet csak hangos és fájdalmas reccsenéssel tudjuk kapcsolni és a hátramenettel is szenvedünk. Alapvetően takarékos módban használtam a kocsit (eco módban, amit meg is hálált az MCV), de még így is jól reagált teljes gázadásra, az előzés sosem volt probléma, még emelkedőn sem. Az elektromos ablakok kapcsolói a középkonzolon találhatók, a marokkói Dokkerben már az ajtókarfára kerültek, a román gyártású Loganban maradtak a régi rossz helyen. Szélviharban könnyen a természet prédájává válik az autó, két erős marok szükségeltetik a kormányzáshoz, úgy kapaszkodtam a volánban, mint kormányos az Atlanti-óceánon.