A Dacia Dokkernek nincs ellenfele, ha pénzről, literekről, lóerőkről és méterekről van szó. Nincs még ekkora méretű, ilyen hasznos jármű ilyen olcsón. Modern benzinmotorral tettük próbára.

Óriási méretekkel bír a Dokker, mégis csak ötszemélyes. Pedig elférne benne még két ülés. Igaz, akinek az kell, viheti a Lodgy-t, a márka szintén Marokkkóban gyártott egyterűjét. A Dokker nem kizárólag a nagycsaládosoknak szól, hanem inkább a kisvállalkozókat veszi célba, akik munkaeszközként használják kocsijukat, de családi ügyekre is igénybe veszik.

puritán örömök

A Dokker nem egy szépség, de az orra kifejezetten pofás. Belső tere puritán, inkább teherautós jellemzőkkel, ugyanakkor potom pénzért nagy képernyős érintéssel vezérelhető navigációhoz, Bluetooth-hoz és médialejátszóhoz juthatunk hozzá, ami feldobja egyszerűségét.

Tengelytávja 2810 milliméter, amellyel veri versenytársait. Teherszállító génekre utal a függőlegesen, aszimmetrikusan osztott csomagtérajtó. Előnye, hogy szűk helyen könnyű kinyitni, egy retesz oldásával teljesen előrenyithatók a szárnyak. Raktere 800 literes, a második Ambiance kiviteltől 1/3-2/3 arányban osztott hátsó üléssor előrebuktatásához egy kart kell meghúzni, a padot nem lehet kihajtani, de még így is 3000 literes a megnövelt poggyásztér. A csomagtér egyéb tulajdonságai is figyelemre méltóak: 1,16 méter hosszú, és az alacsony rakodóküszöb miatt nagyon könnyű megpakolni.

kis turbó

Bár kezdetben 1,6 literesnek éreztem a motort, amikor kiderült, hogy 1,2 literes turbós, elbizonytalanodtam. Nem éreztem turbólyukat, nem szenvedett a hatalmas testtel (ami ugyanakkor könnyű, csupán 1,2 tonna), ki kellett nyitnom a motorfedelet, hogy meggyőződjek, valóban az új francia moci dolgozik alatta. Ha már kinyitottam, kerestem valami jelet, hogy mitől Dacia a Dokker, de nem találtam, minden a Renault eredetre utal, néhány jelzés a Nissan-szövetségre, a Dacia feliratokat meghagyják a Logannak, a Dusternek és a Sanderónak. A Dokker afrikai származású és büszke erre. Gázadásra élénken reagál, már 1500-as percekénti fordulattól megmutatja erejét, acélos 2500 fordulat/perctől lesz. Az ötgangos kéziváltó könnyen jár, jó vele kapcsolgatni, áttételezése ideális (100 kilométer/óránál 2000/perc a fordulat ötödikben).

Futómű

Elöl McPherson-, hátul csatolt lengőkaros futóműve komfortos hangolású, még a nagyobb kátyúkkal sem gyűlik meg a baja, egyenesen imádja a rossz utakat, ahol más lassít, ott mi gyorsítunk. A könnyű kasztni ugyanakkor csavarodásra hajlamos, kanyarban is nagyot dől oldalra, nem szereti a tempós útszakaszokat. Nagy sebességnél erős a szél- és a menetzaj, padkára fellépéskor sírnak a lemezek, de ennyi belefér. Kormányzása teherautós.