Felrázza az autós világot a Cactus, ilyen autót, mint amilyennel a Citroen előrukkolt, más nem gyárt. Álmodnak róla, de aztán visszatérnek a konvenciókhoz.

Igazi különlegesség

Ha valami különlegességre vágyik, ami cégautóként is megállja a helyét és nem kerül nagyon sokba, elég extrém, de ugyanakkor praktikus, akkor a C4 Cactus a legmegfelelőbb autó. Ez a forma magáért beszél, az első pillanattól beleszerettem. Külseje finoman merész és jövőbe mutat, belseje észbontóan zseniális, ősi paneleket, tudatunkba rejtett evidenciákat, archetípusos megoldásokat tálal. Műszerfala digitális, egy kisebb és egy nagyobb tableten követhetjük az információkat és kezelhetjük a 21. századi megoldásokat. A kanapé (akár feküdni is lehet az első üléseken) régi amerikai autók hangulatát idézi, a tágas, felfele nyíló kesztyűtartó utazóláda méretű és kialakítású. A dizájn mindenekfelett elv miatt az utasoldali légzsák a mennyezetben kapott helyett. A világon elsőként. Ilyen újdonságból van még pár a Cactusban. Az ablaktörlő lapátokba építették az ablakmosó fúvókáit, így kevesebb szélvédő-folyadékra van szükség, miközben hatékonyabb a tisztítás és könnyebb is lett az autó.

Könnyű

A könnyűépítést komolyan gondolták a franciák, az egész autó alig 1070 kilós, a gépháztető alumínium, a hátsó ajtókban nincs ablakemelő (csak ezzel 11 kilót spóroltak). Hiányzik még pár dolog a kocsiból, de ezekhez hozzászokhatunk: nincs fordulatszámmérő (se vízhőfok, se olajhőmérséklet), csak fel- és lefelé állítható a kormány, nem állítható az első öv magassága, nincsenek kapaszkodók a tetőben, nincs árnyékolás a fantasztikus kilátást adó üvegtető alatt, csakis egyben dönthető a hátsó támla, ráadásul nagy lépcsővel, nincs pótkerék. Csomagtartója 358 literes (szükségpótkerékkel 348 liter). Brutális méretű és kialakítású a kézifék karja, olyan mint egy repülőnek a botkormánya.

Kompakt

Kompakt kialakítása miatt azt hihetnénk, hogy a C4-es alapjaira építették, de nem, a C3-as Citroën megnyújtott, szélesített alapjaira épült - ugyanarra, mint a C-Elysée -, 4,157 méter hosszú, 1,729 méter széles, tengelytávja 2595 méter. 13 centiméteres hasmagassága egy centivel nagyobb a C4-esénél, de a nagy kerekek és a szögletes kerékjárati ívek miatt szabadidő-autónak tűnik.

Airbump

A levegővel töltött műanyag védősáv, az Airbump a C4 Cactus leglátványosabb innovációja. A lökhárítókat is rugalmas műanyagbetétekkel óvja a horzsolásoktól, ajtórányitásoktól a Cactus. A cucc hőre lágyuló poliuretánból készült, puha felületben található levegőkapszulák csökkentik az ütközések erejét és elnyelik a kisebb koccanásokat. A multifunkciós kormány jó fogású, alul és felül is vágott. Ülése tökéletes, beülni is élmény. Kormányzása semleges, köze nincs a sportos vezetéshez.

Robotváltós

Keljfeljancsi mozgású, bólogatós hatfokozatú robotizált váltót (helyettünk az elektronika nyomja ki a kuplungot és tolja arrébb a fokozatot) kapott a gyengébbik dízel. Először rühelltem, de aztán rájöttem lényegére (érezni kell a váltás pillanatát, akkor el kell venni a gázt, majd finoman visszalépni rá). Válthatunk a kormány mögötti fülekkel is, talán akkor úgy érezzük, hogy mi irányítunk. Nem szerettem meg, de megtanultam vele együtt élni. Gyors autózásra alkalmatlan a Cactus, de ráérős, boldog és teljes életet élni kiváló. Nyugat-európainak érzi magát benne az ember, nem siet, csak élvezi a tájat, a forgalmas utcákat és azt, hogy folyton megbámulják. 

Futóműve a 17-es peres gumikkal felszerelt kerekek ellenére a kisebb úthibákat kellemesen, kecsesen csillapítja, az első futóműve pszeudó MacPherson, a hátsó lengőkaros.

Takarékos

Az 1,6 literes e-HDi, a generátor révén újrainduló (stop-start) dízelmotor megálláskor már gurulás közben lejapcsol, teljesítménye 92 lóerő (4000-es fordulaton), legnagyobb nyomatéka 230 Nm (1750-es percenkénti fordulatnál). Az erőforrás nagyon halk, ám a kocsi zajkomfortját rontja a szigetelések megtakarítása miatt jelentkező állandó menetzaj. A Cactus végsebessége 182 kilométer/óra, álló helyzetből 100 kilométer/órás sebességre 11,4 másodperc alatt gyorsul fel. Fogyasztás 4-5 liter körüli, hatótávja 1000-1100 kilométer.