A tavaly felfrissített kis Citroen C3-ast háromhengeres benzinmotorral teszteltük.

Városba való

Az Citroen C3 városi üdvöske, főként lányoknak és asszonyoknak ajánlott. Közepesen felszerelt, pici motorral és különlegesen nagy, napellenzővel panorámatetővé alakítható szélvédős példányt teszteltünk. A nagyméretű kormány jó fogású, az alja sportosan vágott, az alu színű műanyag télen hideg. A burkolatok között van puha is, a könyöktámasz fölösleges, csak akadályoz a váltásban. Tárolókból hiány van, a kesztyűtartó kicsi, az ajtók oldalzsebei is azok, a csomagtartó 300 literes. A műszerfal tetszetős, az utastér kényelmes a testnek és a léleknek is. A bőrbetétekkel feldobott kétszínű ülések kényelmesek, a kilátás jó, a panoráma szélvédő áldás, ha nem süt szembe a nap.

Ringat a futómű

Futóműve lágyan ringat, hasznos a sebességváltásra figyelmeztető jelzés, az ötsebessége váltó karja még mindig imbolygós. Elöl független McPherson kerékfelfüggesztéssel, deformálódó kereszttartóval felszerelt újfajta hátsó futóművel, valamint változó rásegítésű elektromos szervokormánnyal rendelkezik. Az említett műszaki megoldások együttes alkalmazása az útegyenetlenségek szűrését biztosítja. A gépkocsi szériafelszereltségébe hűtött első tárcsafékek, ABS, amelyhez elektronikus fékerőelosztó (REF) kapcsolódik, valamint vészfékrásegítő rendszer (AFU) tartoznak, az ESP feláras.

Motorja vérszegény

Nyolcvankét lóereje és szépen morgó kipufogóvége ellenére vérszegény a C3-as, azonban városi használatban ezt nem érezzük. Sokkal inkább autópályán és országúton kell vigyáznunk arra, nehogy eltiporjanak. Négy személlyel, csomagokkal a kisebb emelkedők kifognak rajta, igaz legalább nem fogyaszt sokat, 5,8 literes átlagfogyasztást mértünk száz kilométerenként.

Motorja új, változó szelepvezérléses, kiegyensúlyozó tengellyel tették harmonikusabbá járását. Ezzel nem is volt baj, csak azzal, hogy könnyedén lefullad, ha nem használjuk férfiasan a gázpedált. Hangjával jelzi, hogy létezik. Stop-start nincs.