Az okostelefonok világában természetes, hogy autónkat külső eszközzel kapcsoljuk össze, sőt bizonyos funkcióit ilyen kütyüről irányítjuk. Van, aki szerint ez a jövő megöli az autózás lényegét, szerencsére a Chevrolet Trax ízig- vérig autó. Takarékos dízelmotorral tettük próbára.

Nem terepjáró

Az Opel Mokka és a Buick Encore testvére még a koreai-amerikai barátság jegyében született, Dél-Koreában és Mexikóban gyártják. Igazi világautó, Ausztráliában Holden Trax, Dél-Amerikában és Oroszországban Chevrolet Tracker néven fut, nálunk, sajnos már nem sokáig. A 4,25 méteres kompakt külseje tetszetős, ha nem érne földig az első lökhárító, akkor még terepjárásra is ajánlanánk. 

My Link

Belseje szerényebb a Mokkáénál, chevy-s jegyeket visel, műszerórái digitálisak, a középkonzolt a az amerikaiak MyLink szórakoztató és információs rendszere uralja. A kocsihoz kaptunk egy iPhone-t is, így az internet megynílt számunkra a Traxben. Számtalan szolgáltatása közül a zenelejátszást és a navigációt hasznosítottuk, utóbbi (BrinGo) egész jól muzsikált, de a beállításaival rengeteget kínlódtam. Az érintőképernyőn a tolatókamera képe is megjelenik. Egy kis ízelítő a Chevrolet MyLinkkel együtt futó alkalmazásokból: TuneIn – hozzáférés több mint 70 000 rádióadóhoz; Stitcher – 15 000 beszélgetős rádióműsor és podcast, amely igény szerint érhető el; BringGo – navigáció és útközbeni látnivalók. A Chevrolet MyLink Az LT és annál magasabb felszereltségi szinteknél sztenderd, az LS felszereltségnél választható.

Karácsonyra jó lesz

Kocsink csúcsfelszereltségű volt, hat légzsákkal, összkerék-meghajtással, ülésfűtéssel, négy elektromos ablakemelővel, bőr-szövet ülésekkel, 18 hüvelykes könnyűfém felnikkel  és a kíváló 1,7 literes dízelmotorral. 

Az elfogadható méretű (ablakig 306 literes) csomagtartó a hátsó ülések lehajtásával 1370 literes rakodótérré alakítható (tetőig mérve). Praktikus az itt található 230 voltos csatlakozó is, céges utakon a partnerre várakozva használhatjuk a laptopot a lemerülés veszélye nélkül. A nyolcféle üléselrendezés, köztük a 60/40 arányban dönthető hátsó ülések és a teljesen ledönthető első utasülés (aminek köszönhetően akár 2,3 méter hosszú tárgyakat is szállíthatunk) teszik a Traxet sokoldalúvá. Egy kisebb karácsonyfa gond nélkül befért a csomagtartóba, csak az egyik hátsó ülést kellett hozzá ledönteni.

Hó híján csak kanyarokban tudtuk kipróbálni az összkerék-meghajtást, amely automatikusan átkapcsol kétkerék-meghajtásról, hogyha az útviszonyok nagyobb tapadást kívánnak. A lejtmenetvezérlő (HDC) segít stabilan tartani autót meredek utakon is. További vezetéstámogató rendszer nincs benne, nem is hiányzott.

Motorja régi, de jó

Az 1,7 literes dízelmotor jól bevállt az elmúlt évtizedben az Opelnél is, hangos, de nyomatékos és takarékos. 130 lóerős, legnagyobb nyomatéka 300 Nm 2000-es percenkénti fordulaton. A turbónyomás megérkezéséig halvány, de onnantól szépen húz, autópályán is jó vele autózni, 10 másodperc alatt éri el állóhelyzetben a 100 kilométer/órás sebességet, végsebessége 186 kilométer/óra, a végsebesség közelében is biztonsággal vezethető. Kilencven kilométer/órás sebességnél 1500-at forog percenként a főtengely, száznál 1800-at, 110-nél 1900-at, 120-nál kétezret, 130-nál 2200-at. Nem egy ideges motor, 155-nél is csak 2500-at forog.