184 lóerős és alig fogyaszt. Van ilyen autó? Igen: BMW 320d. Normál vezetési stílussal 5,4 literes átlagot is elérhetünk 100 kilométerenként.

2012 BMW 3-as sorozat

Motor/technika

A dízel kerregő hangja csak elindulásnál hallatszik, aztán kisimul, a parádés hangzású hifi minden zajt eltüntet. A motor erős, jól húz, nagy gázra sportkocsikat megszégyenítő gyorsulásra képes. Főként eco pro móduszba tettük a vezetési élmélnykapcsolót, ilyenkor a hajtásrendszer megfelelő szabályzásával, a fűtés és a légkondicionáló berendezés, valamint a külső visszapillantó tükrök és az ülések fűtésének gazdaságosságra összpontosító üzemével támogatja a tüzelőanyag-takarékos közlekedést, akár 20 százalékos megtakarítást is lehetővé téve.

2012 BMW 3-as sorozatA nyolcfokozatú automatikus sebességváltót innovatív belső elrendezés jellemzi. Míg az új váltómű méretei, és saját tömege sem nagyobb, mint hatfokozatú elődjéé, két további fokozatot, illetve jóval szélesebb áttételi tartományt kínál. Mindemellett hidraulikus nyomatékváltó-egysége minimálisra mérsékelt relatív fordulatszám-eltérése (szlip), a magas hatásfok, a csekély súrlódási veszteségek, illetve az intelligens szabályzás együttesen teszik lehetővé a takarékos üzemeltetést. A kézi váltóhoz képest kedvezőbb az automatával a kocsi fogyasztása. A leváltott hatfokozatú automatikus sebességváltóval összevetve 10 százalékkal csökkent.

A 3-as BMW intelligens energiamenedzsment-rendszerében a hagyományos megoldásokhoz képest jóval energiatakarékosabb üzemű segédberendezések is fontos szerepet töltenek be. Kiváló példa erre az igény szerinti szabályzással működő hűtőfolyadék-szivattyú, a megfelelő jellegmező szerint szabályozott olajszivattyú, valamint az elektromechanikus szervokormány, amely csakis akkor vesz fel energiát, amikor valóban szükséges. Hasonló érvényes a légkondicionáló rendszer speciális kompresszorára is: amint a vezető kikapcsolja a klímaberendezést, a kompresszort mágneses tengelykapcsolója haladéktalanul leválasztja szíjhajtásáról, minimálisra mérsékelve a rendszer veszteségét. A dinamikus gyorsítások során a generátor gyakorta lekapcsolható hajtásával, így az elektromos energia messzemenőkig üzemanyag-takarékos előállítása mellett a sportos limuzin gyorsítási képességei is még kedvezőbben alakulhatnak.

Vezetés/biztonság

Dízelmotor ide, vagy oda, a 3-as BMW-t ugyanolyan jó vezetni, mint bármelyik bömöst. A bajor szedán nagyobb lett, de hosszabb tengelytávja nem megy a dinamikus irányítás rovására. Futóműve finom, kormányzása pontos, váltójának működése rezzenéstelen. A hat légzsák alap, az ESP is. Ha sportosabban akarunk haladni, elég a sport módusz, de ha úgy érezzük, Lauda vére csorog ereinkben, akkor a sport plusz móduszt is kapcsolhatjuk, ilyenkor az ESP később avatkozik be, engedi a kocsi fenekének enhye elmozdulását.

2012 BMW 3-as sorozat

Dizájn/kényelem

36 500 eurós indulóárért fapadosnak mondható a hármas BMW, ha igazán vezetői kocsit akarunk vezetni, további 10-15 ezret rá kell, hogy költsünk. Ezért a pénzért kapunk: holtérfigyelőt, nyolcfokozatú automatikus váltót, ülésfűtést, bőr üléseket, hangulatvilágítást, intelligens fényszórókat, LED-es nappali fényt, navigációt, Bluetooth-t, táblafelismerést, harman/kardon csúcs hifit, elöl-hátul parkolósegédet, nemesfa-betétet.

A BMW 3-as sorozatának immár hatodik nemzedéke méreteiben is növekedett elődjéhez képest. Széles nyomtávja (elöl +37 mm, hátul +47 mm) már első pillantásra szembetűnő, míg megnövelt hosszúsága (+93 mm) és szintén megnyújtott tengelytávja (+50 mm) ugyancsak alapvetően sportos körvonalait hangsúlyozzák. A kocsi kényelmes – elöl mindenképpen, de a hátsó üléseken ülők sem panaszkodhatnak. Csomagtartója is nagyobb lett, a 480 literes űrtartalom elégséges.

2012 BMW 3-as sorozat