Fő riválisaival hasonlították össze az Auto Zeitung újságírói a Dacia Lodgy-t. A Marokkóban gyártott családi egyterűnek olyan kocsik mellett kellett kiállnia, mint a Ford C-Max, a Volkswagen Touran és az Opel Zafira. Lássuk, mi a német újságírók véleménye.

Ha a gyártó nagyobb hangsúlyt fektetett volna a Dacia Lodgy kényelmére és dinamikájára,
akkor lenyűgöző eredmény született volna

A tesztben a 110 lóerős, 1,5 literes dCi motorral ellátott Dacia Lodgy a 115 lóerős, 1,6 TDCi C-Max-al, a 110 lóerős, 2 literes CDTI Zafira Tourerrel és a 105 lóerős, 1,6-osTDI Tourannel került szembe.

A németek összehasonlító tesztjükben több szempont szerint bírálták el a kocsikat, figyelembe vették az autó építési adottságait, dinamikáját, belsőjét, esztétikai minőségét, de a fenntartási költségeit is. Az összpontozás szerint a Lodgy-t az utolsó helyre tették, de jól szerepelt a csomagtér, a gyorsulás, alapfelszereltség, az elértéktelenedés és a szavatossági idő tekintetében. Viszont nem remekelt a modularitás, a biztonság, a minőség, a komfort, az autonómia, a féktávolság és a szlalom terén.

Az összehasonlító tesztet az Opel Zafira Tourer nyerte, amely 3231 pontot szerzett meg a lehetséges 5000-ből. A második helyet a VW Touran vitte el 3192 ponttal, a Ford C-Max 3057 pontot kapott, a Lodgy sem maradt le túlságosan a 3036 pontjával.

A teszt részletes eredményeit itt láthatjuk.