Aratják a bioárpát - fotók

Aratják a bioárpát - fotók

Pótkocsira ürítik a learatott bioárpát Karcag határában, az Üllőparti Gazdaszövetkezet egyik 38 hektáros tábláján, ahol megkezdődött az őszi árpa aratása 2014. június 10-én. A bio őszi árpa 11 százalék vizet tartalmaz, és az eddigi eredmények alapján hektáronként 40 tonnás termést ad.

Tornyot szállítanak az autópályán - fotók

Tornyot szállítanak az autópályán - fotók

Egy 49,7 méter desztilláló tornyot szállító speciális járművet ellenőrzik az M7-es autópályán, Nagykanizsán 2014. április 24-én éjjel. A túlméretes szállítmányt a nagykanizsai DKG-EAST Olaj- és Gázipari Berendezéseket Gyártó Zrt. telephelyéről Tiszaújvárosba, a Tiszai Vegyi Kombináthoz viszik.

Európai fenntarthatósági díjat nyert az Iveco Stralis LNG

Európai fenntarthatósági díjat nyert az Iveco Stralis LNG

Az Iveco Stralis LNG (Liquified Natural Gas - cseppfolyósított földgáz) modellje nyerte az európai fenntartható szállításért odaítélt "Europäischen Transportpreis für Nachhaltigkeit" díjat. A döntést hozó rangos zsűri a szállítási iparág, a német autóipari szövetség (VDA), a média, a kutatási szektor, valamint német állami intézmények kiemelkedő képviselőiből állt.

Durva harci kocsikat kapott a honvédség - fotók

Durva harci kocsikat kapott a honvédség - fotók

International MaxxPro MRAP típusú amerikai katonai páncélozott harci járművek a Magyar Honvédség hajmáskéri harckiképző bázisán 2013. szeptember 26-án. A honvédség tizenkét darab MRAP harci járművet kapott az amerikai hadsereg európai parancsnokságától (EUCOM) kiképzési célra.

Aratják a magyar rizst - fotó

Aratják a magyar rizst - fotó

Aratják a rizst Kisújszállás határában 2013. szeptember 16-án. A kisújszállási Nagykun 2000 Mezőgazdasági Zrt. az idén 960 hektáron termeszt rizst, melyből 100 hektárnyi a biorizs.

A nap furcsa autója: Volkswagen e-load up!

A nap furcsa autója: Volkswagen e-load up!

A Volkswagen Haszonjárművek a városi áruszállítási mobilitás új ötletével jelentkezik: új elektromos hajtású szállító járművét e-load up! néven mutatta be Frankfurtban.

A legszebb traktorista - fotó

A legszebb traktorista - fotó

A holland Manon Kools, a holland Agrifac Interaction nevű versenytraktor pilótája integet a közönségnek a Traktorhúzó Európa Kupa Super Stock kategóriájának kvalifikációs futamában Hajdúböszörményben 2013. augusztus 17-én.

Lopott munkagépek a román kamionban

Nagy értékű, Olaszországból ellopott munkagépeket találtak és foglaltak le a rendőrök egy román kamion ellenőrzésekor Vas megyében - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel kedden.

Ekkora gépekkel semmisítik meg a dinnyéket - fotó

Ekkora gépekkel semmisítik meg a dinnyéket - fotó

Munkagép a megsemmisítésre ítélt, jelöletlen eredetű görögdinnyéket borítja ki Győrben, a sashegyi szemétlerakóban július 17-én. Több mint 10 tonna jelöletlen görögdinnyére bukkantak július 16-án a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a vámosszabadi határállomáson egy Szlovákiából érkező kamionban, ezért elrendelték a rakomány megsemmisítését.

Torlódás és düh a román-magyar határon

Mintegy hat kilométeres kamionsor alakult ki a nagylaki közúti határátkelő romániai oldalán hétfő délután a magyarországi használatarányos útdíj bevezetése miatt - közölte a román Mediafax hírügynökség.

Elkészült a hétmilliomodik Ford Transit

Elkészült a hétmilliomodik Ford Transit

A Fordnál elkészült a hétmilliomodik Transit. Jövőre a Ford első ízben kezdi meg a Transit észak-amerikai gyártását és árusítását, hat kontinens 118 piacára terjesztve ki ezzel az értékesítést; a tervek szerint 2016-ig évente 400 ezer Transit talál majd gazdára, ami annyit jelent, hogy 80 másodpercenként adnak majd el egy ilyen modellt. A vadonatúj Transit értékesítése várhatóan 2014-ben kezdődik Európában.

Izom és kocsi: a 10 legférfiasabb autó

Izom és kocsi: a 10 legférfiasabb autó

A Bluebeards Revenge nevű angol cég internetes közvélemény-kutatással kereste minden idők legférfiasabb autóját. A britek preferenciái alapján összeállított TOP15-ös lista nagyjából az, amire számítanál, de azért tartogat egy-két meglepetést. Azt sem tagadhatjuk le, hogy a felmérésben a britek (elő)ítéletei érvényesülnek. A felmérésben 1835 személyt kérdeztek meg.

Infiniti QX70 teszt

Infiniti QX70 teszt

Az Infiniti legnépszerűbb európai modellje, az ikonikus FX50 QX70-re keresztelt változata 2012-ben újult meg. V8-as motorja csodás.