Gábor Áron húzza a székely gyorsot - fotók

Gábor Áron húzza a székely gyorsot - fotók

Hagyományőrző 48-as tüzérek a MÁV-csoport Gábor Áronnak emléket állító mozdonyának avatásán Budapesten, a Nyugati pályaudvaron 2014. május 16-án. A Gábor Áron születésének 200. évfordulója alkalmából felavatott mozdony vontatta Történelmi Székely Gyors viszi a zarándokokat a csíksomlyói búcsúba.

A világ legnagyobb folyami expedíciója a Dunán - fotó

A világ legnagyobb folyami expedíciója a Dunán - fotó

Érdeklődők az idei legnagyobb folyami kutató expedíció, a Nemzetközi Duna Expedíció (JDS3) hajóinak fedélzetén az id. Antall József rakpartnál 2013. augusztus 27-én. A JDS3 hajói augusztus 13. és szeptember 26. között 2400 kilométert tesznek meg 10 országon keresztül folyásirányban lefelé haladva, egészen a Duna-deltáig. Az expedíció kiemelt projektje az unió Duna Régió Stratégiájának.

Nem jutottak át a határon a hamis ruhák

Hamis márkajelzésű ruhát szállító kamionokat tartóztattak fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a csengersimai és az ártándi magyar-román határátkelőhelyen - közölte a szervezet Észak-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense.

Pert indít a magyarországi szakszervezet ellen az Orangeways

Az Erdélyben is járatokat üzemeltető Orangeways (új nevén: Tribune Ventures Hungary Zrt.) vezérigazgatója, Kovács Miklós visszautasítja a magyarországi Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) vádjait, és bejelentette, hogy polgári pert indít és büntető feljelentést tesz az ügyben.

Taxisok sztrájkolnak Olaszországban

Beszüntették a személyszállítást a római kormánypalota előtt, a pályaudvaroknál és repülőtereknél is tüntető olasz taxisok. Rómában a taxivállalatok dolgozóinak tüntetése a központban levő Termini pályaudvarnál és a fiumicinói Leonardo da Vinci repülőtéren kezdődött, ahol reggel óta nem lehet taxit kapni. Időközben már a város egészében szünetel a személyfuvarozás.

Halálos ütközés Tassnál - fotók

Halálos ütközés Tassnál - fotók

Összetört személygépkocsi 2017. december 15-én a Kunszentmiklóst és Tasst összekötő 5205-ös számú úton, ahol két személyautó ütközött össze. A balesetben az egyik autó vezetője a helyszínen életét vesztette.

A legjobb luxus terepjárók

A legjobb luxus terepjárók

Nálunk a többség BMW X5-ről, Mercedes-Benz GL-ről, Porsche Cayenne-ről és Audi Q7-ről álmodik, Amerikában azonban mást gondolnak luxusról és terepjáróról mint Európában. A vásárlók a legjobb helyezést a Lexusnak adták.

Milyen kocsival járt Jockey Ewing?

Milyen kocsival járt Jockey Ewing?

Nyolcvanegy éves korában elhunyt Larry Hagman, aki a Dallas című amerikai filmsorozatban a fondorlatos és gátlástalan Jockey Ewingot alakítva vált ismertté világszerte.