Annak ellenére, hogy még mindig padlón van a román autópiac, az országban futó 4,2 millió autót szervizelni, karbantartani kell. Ez óriási üzlet, rengeteg kiéhezett szereplővel - olvasható a Business Magazinban. Románia nem büszkélkedhet a motorizáltságával, amely alig haladja meg Albániáét. Rosszul állunk, ami a forgalomban lévő járművek életkorát illeti, 13 év az átlag.

Dana Cortina, a Porsche Inter Auto vezérigazgatója a lapnak elmondta, hogy a 2007-es 366 ezer eladási rekord után tavaly alig adtak el 100 ezer autót, így a kereskedéseiknek szervizből kell pénzt teremteniük, ha életben akarnak maradni. Nyugodt gazdasági viszonyok mellett a márkakereskedések tevékenységének 75 százalékát az értékesítés teszi ki, 25 százalékát pedig a szerviz. Most, a válság idején ez az arány megfordult. A VW-nál hangsúlyozták, a jelentős költségcsökkentés nem érinti a munkatársak képzését, ezzel nem spórolnak, az elvégzett munkának minőséginek kell lennie.

A Mercedes-Benz România egyik vezetője, Philipp Hagen­burger arról számolt be, hogy náluk még 60 százalék az értékesítés bevételi aránya, de a 40 százalékos szerviz üzlet egyre több szerepet kap. Tapasztalata szerint, az ügyfeleik hétéves korukig visszahozzák a márkaszervizbe autóikat.

Az importőrök a garanciával próbálják a szervizekbe csábítani az ügyfeleket - ennek értelme, hogy a garancia feltétele a márkaszervizben való karbantartás -, a Volkswagen kiterjesztette a garanciát kettőről négy évre, a Mercedes és a Ford is megtette ezt, igaz, ők ezért plusz pénzt kérnek. A Mercedes három ügyfeléből egy él ezzel a lehetőséggel.