A Lancia a Frankfurti Autószalonon mutatja be a Voyager S és a 2014. évi Delta modelleket, amelyek 2014 januárjától lesznek megvásárolhatók a legnagyobb európai piacokon. Szintén felvonul a német kifutón a Lancia Ypsilon két különkiadása: az Elefantino és az 'S MOMODESIGN'.

A Lancia Frankfurtban mutatja be azt az új Voyager S modellt, amely modernebb stílusú alternatívaként újabb taggal gyarapítja a modellcsaládot, egyszersmind kiegészíti az ’S’ terméksorozatot. Utóbbi eddig az Ypsilon S MOMODESIGN és a Delta S by MOMODESIGN típusokból állt, és a Lancia ’városi sikk’ természetét kifejezve a modern elegancia új, sokodalú és kreatív válfaját mutatja meg, a városi lét (nyílt szellemű, könnyed és kifejező) és a sikk (kifinomult, jellegzetes és kiváló minőségű) házasságnak gyümölcsét.

Ebbe a környezetbe érkezik meg most a Lancia Voyager S, amely 2014 januárjától lesz kapható minden európai piacon. Az új modellvariáns kívülről felismerhető vadonatúj fényes fekete krómozott hűtőmaszkjáról, új, 17 colos fényes fekete könnyűfém keréktárcsájáról, valamint a csomagtérfedélen elhelyezett ’S’ logóról. Ugyanezek a stílusjegyek fedezhetők fel a beltéren, ahol szürkével varrott fekete bőr és szövetkárpit (akárcsak az első ajtópaneleken), fényes fekete betét a kormánykeréken és a műszerfalon, valamint az első ülések háttámláján elhelyezett ’S’ logó hirdeti a modell egyediségét.

Az új ’S’ kivitel megjelenésével a Lancia Voyager megerősíti pozícióját, mint a teljes méretű buszlimuzinok piacának mértékadó modellje, az érzelmen és az utazás élményén osztozó tér tökéletes megnyilvánulási formája. A modellsorozat piactól függően háromféle kivitelben (Silver, Gold és Platinum), illetve kétféle motorral: az új 178 lóerős 2.8L turbódízellel, illetve a 283 lóerős 3.6L V6 Pentastar benzinmotorral érhető el.

Minden felszereltségi szinten bőséges alapfelszereléssel kényeztet a Voyager, beleértve a 17 colos könnyűfém keréktárcsákat, a tetősíneket (fekete az ’S’ modellen, krómozott a Platinum szinten), míg az utastérben kiváló minőségű bőrrel kárpitozott első és hátsó üléssor (S és Platinum szinten motoros állítással ás fűtéssel) jellemzi a modellt. Az audio távvezérlőkkel felszerelt kormánykerék és a sebességváltó gombja szintén bőrborítást kapott.

A Voyager belső terét úgy alakították ki, hogy otthonos, kényelmes nappali szobát idézzen. Egyszerre strapabíró és rugalmas, köszönhetően a Stow’n Go ülésrendszernek, amelyet minden kivitelben alapfelszerelésként kínál a modell. A rendszer segítségével a második és harmadik sori ülések a padlóba rejthetők, így rekord méretű, 4100 literes csomagteret kaphatunk. Platinum felszereltségi szinten a harmadik üléssor motoros mozgatással hajtható le.

A Lancia Voyager alapfelszereléséhez tartozik még, kiviteltől függően, az akár több mint 40 aktív és passzív biztonsági kiegészítő (ESC, hat légzsák, sebességtartó automata, ködfényszórók, automata fényszórók, holttérfelügyelet és keresztirányú forgalom felügyelet, valamint aktív gyalogosvédelmi rendszer). A Voyager legújabb biztonsági rendszere a minden kivitelhez alapáron kínált utánfutó-stabilizáló, amely felismeri a vontatmány hirtelen kilendülését, és segít stabilizálni a helyzetet. Ezzel az innovatív rendszerrel mostantól a Lancia Voyager tulajdonosai tökéletes nyugalomban és biztonságban vontathatnak utánfutót vagy lakókocsit.

A Voyager emellett az optimális kényelmet és kellemes utazást szavatoló felszereltségben is bővelkedik. Ide sorolható a háromzónás, automata klímaberendezés, az elektromos ülés- és pedálsor-állítás, vagy az U-ConnectTM kihangosító rendszer iPod/MP3 csatlakoztathatósággal, amely a navigációs berendezést, valamint a manőverezést megkönnyítő tolatóradart is magában foglalja. Végül, de nem utolsó sorban exkluzív extra tartozék, a kifinomult ’Kettős DVD/Blue-Ray szórakoztató rendszer’ amely DVD/Blue-ray lejátszót, két darab, a tetőbe beépített, 9 colos monitort a második és harmadik üléssori utasoknak, két vezeték nélküli fejhallgatót, távirányítót, valamint külső lejátszók csatlakoztatására szolgáló, kettős audio/video bemenetet tartalmaz.

Szintén motorosan állíthatók a külső visszapillantó tükrök (fűthetőek), az oldalajtók (alapfelszerelés az ’S’ és Platinum felszereltségi szinten), valamint a csomagtérajtó. A kilenc hangszóróval és mélynyomóval szerelt, akár 506W teljes zenei teljesítményű audiorendszer alapfelszerelés a Platinum kivitelnél. A Lancia Voyager a zenehallgatás terén is maximális teljesítményt nyújt, minden utazás alkalmával.

A Lancia modellhez kétféle motor rendelhető, amelyek magas színvonalú műszaki tartalmukkal és kiváló teljesítményükkel semmihez sem fogható komfortot biztosítanak, hogy még élvezetesebbé tegyék az utazást. Az egyik a nagyteljesítményű, 283 lóerős 3.6 V6 Pentastar benzinmotor, a másik a ragyogó, 2,8 literes turbódízel erőforrás új, 178 lóerős verziója. Alapkiépítésben mindkét motorhoz hatfokozatú, hidrodinamikus nyomatékváltóval szerelt automata sebességváltó csatlakozik. A sebességváltó szűken áttételezett fokozatai révén váltáskor csupán kis mértékben változik a motor fordulatszáma, ami minden vezetési helyzetben finomabb működést garantál.

Az új, 2,8 literes, 178 lóerős (131 kW) közös nyomócsöves turbódízelmotor különösen fejlett üzemanyag-ellátó rendszerének köszönhetően jelentős, 360 Nm maximális forgatónyomatékot biztosít, mégpedig egy igen széles (1400-3400/perc) fordulatszám-tartományban, ami különösen rugalmassá és robbanékonnyá teszi a motort minden menethelyzetben. A négyhengeres, tizenhat szelepes motor két felülfekvő vezérműtengelyét szíj hajtja meg, az üzemanyagot 1800 bar üzemi nyomáson dolgozó közös nyomócsöves befecskendező rendszer juttatja piezoelektromos injektorokon keresztül az égéstérbe. A motor változó geometriájú turbófeltöltőt kapott.

Az új Lancia Voyager 178 lóerős, 2,8 literes turbódízel motorjának további jellemzői az új, kompozit anyagból készült, elektronikus örvénylés-szabályozással szerelt felömlő, az EGR kipufogógáz-visszavezető rendszer, a csökkentett súrlódású szigetelőgyűrűk, olaj- és kipufogógáz-hőmérséklet érzékelők és DPF koromrészecske-szűrő. Emellett a mérnökök tovább fejlesztették a motor zajszigetelését, csökkentették rezgéseit és fokozták merevségét, hogy ezzel javítsák a menetkomfortot. A Lancia Voyager 178 LE 2.8 turbódízel motorjával 193 km/óra végsebességre képes, álló helyzetből 11,5 mp alatt gyorsul 100 km/órára. Az üzemanyag-fogyasztás a szabványos vegyes ciklus szerint 7,9 l/100km, a CO2-kibocsátás pedig csupán 207 g/km.

Lancia Delta
A 2014-es Delta oldalsó szoknyákat, valamint fényezett első és hátsó lökhárítókat kapott, a képet krómozott ikerkipufogó teszi teljessé. A belső teret modernizálták, a középkonzol fényes fekete burkolatot kapott, akárcsak a klímaberendezés kezelőszervei; míg a kormánykerék, a műszerfal és a középkonzol betétei, valamint a gombok matt fekete kidolgozásúak.

A modell legfontosabb erőssége természetesen nem változott: a Delta már 2008-as bevezetésekor vadonatúj járműkoncepciót teremtett a piacon azáltal, hogy a zászlóshajók jellemzőit elhozta az alsó-középkategóriába is. A 2014-es Lancia Delta a felsőbb kategóriák eleganciáját, fényűzését és helykínálatát sűríti bele négy és fél méternyi karosszériába. A hátsó ülések hátradöntve kanapévá alakíthatók át, a kárpitozás kiváló tapintású, az utasok varázslatos kényelemben és csendben utazhatnak. A Lancia Delta a ’méretcsökkentés’ filozófiáját alkalmazva teljesíti a mobilitás és a presztízs modern követelményeit, és kiemelkedő színvonalú teljesítményt és fényűzést kínál, mérsékelt költségek, méret és üzemanyag-fogyasztás mellett.

Az utastér hamisítatlan pihenőterület: a modell kategóriájának legjobb hátsó terét kínálja, köszönhetően a hosszirányban eltolható és hátra dönthető (a háttámla 25°-ra állítható be) hátsó ülésnek, amely révén az eleve tágas csomagtartó (380 liter; 465 liter a hátsó üléseket előre tolva; illetve 724 liter a hátsó üléseket ledöntve) tovább bővíthető. Ha pedig az utasok pihenni vágynak, tökéletes kikapcsolódásban lehet részük: elég hátra tolni az ülést, és hátra dönteni a támlát. A Lancia Delta kategóriájának egyetlen olyan ferdehátú modellje, amely a hátsó ülés hosszirányú állíthatóságát, illetve a háttámla dőlésszögének szabályozását kínálja.

Az új, 2014-es Lancia Delta piactól függően négyféle felszereltségi szinten (Steel, Silver, Gold, valamint az ‘S by MOMODESIGN' limitált széria), háromféle motorral (1.6 MultiJet 105 LE, 1.6 MultiJet 120 LE és 1.4 Turbo-Jet LPG 120 LE), hatfokozatú kézi sebességváltóval, 19 különböző karosszériaszínben (köztük 9 kéttónusú kivitel) és hét különböző 16, 17 vagy 18 colos keréktárcsával választható.

A 2014-es Delta gazdag technológiai tartalmának legérdekesebb darabjai az „abszolút vezethetőségi rendszer” (az ESP továbbfejlesztett változata), amely a jármű tökéletes irányíthatóságának kulcsaként mindenféle menetviszonyok közepette optimalizálja annak stabilitását. Szintén ide sorolható a „Mágikus parkolás” rendszer, amely megkeresi az autó számára megfelelő méretű parkolóhelyet, majd a kormánykerék automatikus kezelésével végre hajtja a manővert.

Kétségtelenül említést érdemel az ‘S by MOMODESIGN’, a Lancia és a MOMODESIGN közötti együttműködés gyümölcse. Az olasz formatervezés fejlődéséhez nagymértékben hozzájárult két márka kooperációjának legfrissebb eredménye tökéletesen példázza, hogyan értelmezhető újra esztétikai szempontból egy ’autóipari tárgy’. A Momodesign formatervezési központ elképzelései nyomán új hangsúlyt nyertek mindazok az értékek és jellemzők – az elegancia és a temperamentum –, amelyek mindig is megkülönböztették versenytársaitól a Lanciát, és a milánói márka életvidám, jellegzetes stílusával keveredve kifejezésre juttatták az olasz stílust és formatervezést.

Ugyanezek az értékek teszik különlegessé a Delta Turbo LPG modellt, amelynek ‘Bi-fuel. Be Ecochic’ (kettős üzem, lágy környezettudatos és sikkes) alapelve innovatív fogalompárokkal gazdagítja a környezetbarát autók világát: exkluzív, ám megfizethető, tágas, mégis kompakt, élettel teli, ugyanakkor gazdaságos. A Lancia Delta LPG Ecochic Turbo 120 lóerős 1.4 Turbo bi-fuel motorja kategóriaelső teljesítményt és üzemeltetési költségeket kínál. 120 LE (88 kW) legnagyobb teljesítményével (5000/percnél) és 206 Nm maximális forgatónyomatékával (már 1750/percnél) az Ecochic kivitel 195 km/óra végsebességre képes, álló helyzetből 9,8 mp alatt gyorsul 100 km/órára.