A 4585 mm hosszú, 1804 mm széles és 1471 mm magas Peugeot 308 SW ideális méreteket kínál a kombi szegmens ügyfélkörének. A csomagtér mérete a kalaptartó alatt mérve 610 dm3 VDA 210 eljárás szerint (660 liter), megoszlása pedig a következő: 556 dm3 VDA 210 (590 liter ) a csomagtérpadló fölött, 54 dm3 VDA 210 (70 liter) a csomagtérpadló alatti rakodóhelyek között megosztva. Az opcióként rendelhető szükség pótkerék esetén a csomagtértakaró alatti térfogat 47 kömbéterre (VDA) csökken. A könnyű és magától értetődő használatot megkönnyíti a variálható hátsó üléspad, amely alapfelszerelés. A rendszer előnye, hogy az üléspad két része azonnal lehajtható a csomagtartó oldalán található fogantyúkkal. A hátsó üléslap automatikusan lebillen, amivel a varázsütésre előállt sík padlóval 1660 köbméteres (VDA) csomagteret kapunk az alábbi megoszlásban: 1606 dm3 VDA a szőnyeg felett ; 54 dm3 VDA rakodóhely a szőnyeg alatt. A tengelytávot (+ 11 cm a limuzinhoz képest) és a hátsó túlnyúlást (+22 cm a limuzinhoz képest) meghosszabbították. 

Peugeot 308 SW

Az oldalvonal lendületességét az elegáns krómozott ablakszegély emeli ki, amely az oldalüvegek mentén teljes ívben végigfut. A nagyméretű, hátsó oldalablakok egybefüggő keretbe kerültek. A modell másik jelentős újítása, hogy a hátsó ajtókról elhagyták a kisablakot, ami egyszerűségében harmonikus oldalnézetet eredményezett. Az oldalnézet dinamizmusát tovább fokozza a tető esése, valamint a hátsó rész és a hátsó szélvédő csapott szöge. A kizárólag fénydiódákból álló fényszóró (fényszórónként 31 fénydióda), amely alapfelszerelés a magasabb felszereltségi szintű változatokban, modern és messziről felismerhető, markáns stíluselemként jelenik meg. A féklámpákat három-három fénydióda, a hátsó lámpákat pedig összesen 48 fénydióda működteti.

A belső tér az innovatív vezetőhely, a Peugeot i-Cockpit köré szerveződik, amely az intenzív dinamikai élményt garantáló kompakt kormányból, az információk könnyű leolvasása érdekében magasra helyezett műszeregységből, a magas középkonzolból, valamint az ösztönös vezetésre építő, nagyméretű, 9,7 hüvelykes érintőképernyőből áll.

A műszerfal borítása teljes egészében puha, a kormánykerék teljes bőr bevonatot kap a második felszereltségi szinttől, az utasteret pedig fekete lakk és selyemfényű krómozott betétek díszítik. Egyedülálló letisztultságot eredményez a kapcsolók szinte teljes hiánya és a nemes anyagok felhasználása. A hatalmas üvegfelületeken és az impozáns, 1,69 négyzetméteres panoráma üvegtetőn át beáramló fény rendkívül világossá teszi a kombi utasterét. A panoráma tető teljesen elrejthető az elektromosan behúzható árnyékolóval.

Az új Peugeot 308 SW már a bevezetésekor a legújabb generációs, teljesen újfejlesztésű Euro 6 benzin- és dízelmotorok széles választékát kínálja. A benzines kínálatban a teljesítményszintek 130 lóerőtől 155 lóerőig terjednek A dízelek teljesítménye 92-től 150 lóerőig terjed. Különösen takarékos a hatfokozatú mechanikus váltóval felszerelt új 120 lóerős 1.6l BlueHDi, amely mindössze 3,2 litert fogyaszt vegyes ciklusban, kilométerenkénti 85 gramm-os CO2-kibocsátásával pedig a szegmens bajnoka. Ezek a remek teljesítőképességű motorok rendkívül alacsony gördülési ellenállású gumiabroncsokkal kombinálhatók, melyeket a Michelinnel kötött kizárólagos együttműködés keretében fejlesztettek ki. A legújabb generációs gumiabroncsokkal átlagosan 3 grammal csökken a kilométerenkénti CO2-kibocsátás, csökken a fékút nedves úton, tartósságuk viszont megegyezik a hagyományos abroncsokéval. A modellek több mint harmadát ezekkel az új fejlesztésű gumikkal szerelik fel.