Új szériával rukkolt elő a Dacia a Logan tizedik születésnapjára. Az új Dacia a Renault Symbol alapjaira épült a Mioveniben üzemelő gyártósoron.

Az évfordulós kocsi lényegében nem más, mint a Dacia ismertetőjegyeivel ellátott Renault Symbol. Igaz, a négyszögű légbeömlők és az átrajzolt bord esztétikailag valamennyire átrajzolják a fapados Logan-érzést, de nincs nagy változás. Az első ablakemelő gombok az ajtókba vándoroltak, ezek eredeti helyéről a hátsó ablakok emelhetők. De mégis a legkellemesebb meglepetést az új klíma jelenti.

Dacia Logan 10 Ani

A Logan-rajongók kívülről csak diszkrét, de hatásos változásokat észlelhetnek: a füstös fényszórókat és stoplámpákat, a tükrökbe épített kanyarjelzőket, a 16 inches Dark Metal acélfelniket. A különkiadást a 10 Ani (10 Év) feliratról különböztethetjük meg a forgalomban.

Az új Logant csak az 1,2 literes benzin- és az 1,5-ös dízelmotorral szerelik fel, mindkettő 75 lóerős.

Az ünnepi Loganból mindössze 2000 darabot gyártanak, ára a jelenlegi csúcsmodellnél, a Laureate-nél is magasabb, 9400 eróba kerül a benzines, 11 300 euróba a dízel változat. Az autót Romániában csütörtöktől, június 19-étől lehet rendelni.

Az új Dacia a „Csak románoknak!” szlogennel hirdeti a szériát, mert csak a román piacon kapható.