Kiegészül az új generációs Opel Corsa és a stílusos, háromajtós Opel ADAM köre: 2015 nyarán egy új kiskocsi csatlakozik hozzájuk, az ötajtós Opel Karl.

A harminc hónapon belül bemutatott Karl, ADAM és új generációs Corsa a jövő évtől a márkatörténet legerősebb mini- és kiskocsi-portfólióját képezi, ugyanakkor a piac egyik legfiatalabbját. A mini- és kisautók új családja mindenféle igényt kielégít.

A körülbelül négyméteres Corsa kiváló komfortot kínál és ügyesen egyensúlyoz az ötajtós karosszéria külső méretei, illetve belső tere között, a 3,7 méter hosszú, sportos, kupészerű ADAM pedig szinte végtelenül személyre szabható, kiváló kapcsolódással és az egyéni életstílus kifejezésére alkalmas variálási lehetőségekkel. A kompakt, 3.68 méteres Karl viszont ötajtós és ötüléses, okosan és gyakorlatiasan adja az Opel legjobb márkaértékeit, mint a márka új belépőtípusa.

A Karl név a céget 1862-ben megalapító Adam Opel egyik fia előtt tiszteleg. Míg Adam Németország legnagyobb kerékpárgyárává tette a vállalatot, fiai, Carl, Wilhelm és Friedrich 1898-ban beindították az autós üzletágat, és a következő évben kihozták első autójukat.