Az Infiniti megerősítette, hogy nemzetközi terjeszkedési stratégiájának részeként Európában - a Nissan díjnyertes, sunderlandi üzemében -, az Egyesült Királyságban is beindítja a járművek gyártását.

A projekt jelentős, mintegy 250 millió angol fontnyi többletberuházást jelent, és ennek kapcsán várhatóan ezer új munkahely létesül Sunderlandben, illetve az Egyesült Királyság más részein.

A tervek szerint a sokak által várt új Infiniti modell gyártása 2015-ben indulhat el, és ezzel a társaságnak első ízben nyílik lehetősége arra, hogy a prémium-szegmens fő piacán lépjen versenybe, és újabb lépést tegyen azon célkitűzése felé, hogy világszerte jelentős piaci részesedésre tegyen szert.


A hírrel egy időben a Nissan sunderlandi üzeme bejelentette, hogy idén rekordmennyiségű, több mint félmillió jármű gördül le a gyártósorokról - ezt korábban egyik járműgyártónak sem sikerült elérnie az Egyesült Királyságban. 2012. során az üzem alkalmazottainak száma első ízben haladta meg a hatezret, és az üzem nemzetközi exportvolumene is elérte az ötmillió jármű feletti szintet.

A sunderlandi üzem kapacitáskorlátai miatt az új Infiniti gyártásához az áprilisban bejelentett, C-szegmensbe tartozó ferdehátú modell gyártását másik üzemben kell megoldani. A járműhöz kapcsolódó beszerzésekről a későbbiekben születik döntés és bejelentés.