2010-es piaci bevetése óta több mint 500 ezer eladott példánya egyértelműen igazolja az Audi A1 és az A1 Sportback töretlen népszerűségét. A négykarikás márka kisautói most még vonzóbbá váltak, külső és belső dizájnjuk tekintetében egyaránt. Új színek és dekorelemek kölcsönöznek számukra még tetszetősebb megjelenést, miközben e kompakt modelleket a középkategória autóit idéző menettulajdonságok jellemzik. Nagyszilárdságú karosszériaszerkezetük és rövid tengelytávjuk különösen agilissá és fordulékonnyá avatja őket.

Első ízben kínálja az Audi két teljes egészében új fejlesztésű, háromhengeres aggregátját. Az 1.0 TFSI és az 1.4 TDI az élvezetes vezetés kárára kötött kompromisszumok nélkül bizonyul rendkívül takarékosnak. A motorpaletta tagjainak üzemanyag-fogyasztása akár tíz százalékkal is elődeiké alatt alakulhat, teljesítményük pedig 66 kilowattól (90 LE) 141 kilowattig (192 LE) terjed. Mindegyik erőforrás a hétfokozatú S tronic sebességváltóval is rendelhető.

Az A1 elektromechanikus szervokormánya szintén teljes egészében új tervezés, s a sebesség növekedésével arányosan mérsékli rásegítése mértékét. Karakterisztikája az új Audi drive select menetdinamikai szabályzórendszeren keresztül a vezető igénye szerint alakítható, aki a jármű olyan főegységeinek működését is befolyásolhatja, mint például a lengéscsillapítók szabályzása. A könnyűfém keréktárcsák kínálata egészen 18 hüvelyk peremátmérőig tart.

Új rendszer jellemzi a felszereltségi kínálatot is, az új design és sport felszereltségi szintekkel az ügyfelek még jobban egyéni ízlésükre szabhatják Audi A1 modelljeiket. A választékban további összeállítások és csomagok is szerepelnek. Újdonság az Audi A1 nagyvárosi karakterét kiemelő active kit együttes.

Az infotainment-palettát elsősorban a fiatal autósok igényei szerint állították össze, csúcsán az MMI Navigációs rendszer plusz és az autótelefon-modullal kiegészített Audi connect áll. Utóbbi az Audi connect internetes szolgáltatásait hozza el az autóba, és WLAN-hotspotot is tartalmaz.

A sportos csúcsmodell szerepét 170 kW (231 LE) teljesítményével és quattro állandó összkerékhajtásával továbbra is az Audi S1 és az S1 Sportback tölti be. Az Audi S1 álló helyzetből mindössze 5,8, az S1 Sportback pedig 5,9 másodperc alatt gyorsít fel 100 kilométer/órás tempóra. Sportos hangolású futóművük még agilisabb menettulajdonságokat kölcsönöz számukra, első és hátsó légterelőik, illetve kipufogórendszerük négy végcsöve pedig már az első pillantásra egyértelművé teszi kiemelkedő képességeiket.