Kicsi, de tágas, jól néz ki, mégis ésszerű – egy ilyen autót várhatnak a vásárlók belépőszinten az Opeltől 2015 nyarán. A cégalapító fia előtt tisztelgő neve egyszerű, mégis energikus: KARL. A 3,68 méteres ötajtós kisautóban öten utazhatnak kényelmesen, mégis kevesebbe kerül tízezer eurónál. Ráadásul olyan biztonsági-, komfort- és infotainment-felszerelésekkel lehet megrendelni, amelyek vetélytárs nélkül állnak e kategóriában. A KARL hajtását legújabb generációs, modern, egyliteres, háromhengeres benzinmotorra bízták. A KARL, az ADAM és a Corsa hármasa 2015-től a legerősebbé teszi az Opel mini- és kisautó portfólióját – egyben a piac legfiatalabbjává is.

A KARL arcán a márkaemblémát tartó dinamikus krómléc mosolyog szélesen. Oldalról három precízen megrajzolt, éles vonal teszi karakteressé. Az ajtókon megjelenő pengemotívum az Opel designfilozófiáját tükrözi, az ajtókon végigfutó két fényvonal kiemeli a dinamikus és minőségi jelleget. Nagy fényszórók és hátsó lámpák járulnak hozzá a ragyogó küllemhez, és mutatnak részletekbe menő gondosságot.

Ami azonban a legfontosabb: nemcsak jól néz ki az Opel KARL, hanem belső értékeivel is hódít. Gépteteje alatt az Opel legújabb hajtóműtechnikája rejtőzik: az 55 kW/75 LE teljesítményű, modern, egyliteres, háromhengeres, finom járású és kis fogyasztású 1.0 ECOTEC benzinmotor, amelyet külön a KARL részére fejlesztettek ki. Simán kapcsolható ötfokozatú sebességváltó tartozik hozzá. Kategóriájának csúcsát képviseli a kivételesen biztonságos és komfortos futómű és kormányzás is.

Mindezzel összhangban olyan a KARL biztonsági- és komfort-felszerelése, amilyet senki sem várna ebben az árkategóriában – megfizethető árért ad modern technikát az Opel! A kipörgésgátlós ESP, az elektronikus fékerő-elosztással ellátott ABS és az elinduláskor a visszagurulást megakadályozó asszisztens mellett a KARL ellátható például sávelhagyás-figyelmeztetővel, amely frontkamerával figyeli az utat, és hangjelzéssel illetve a műszerfalon villogó ikonnal figyelmezteti az autóst, ha figyelmetlenül váltana forgalmi sávot.

A KARL technikai arzenáljába tartozik még a kormányzás erőszükségletét gombnyomásra csökkentő City mód is, amelyet már megszerettek az ADAM és a Corsa használói. A Parkolási asszisztens hangjelzést ad, ha tolatás közben akadályhoz közeledik az autó, így nem kell félni, hogy nekimegyünk valaminek. A sebességhatárolós sebességszabályozó segít betartani a limitet, ami különösen előnyös 30 km/órás lakóövezetekben, vagy bonyolult városi forgalomban. A ködfényszóró rossz időjárási viszonyok között ér sokat, míg a kanyarodási fény funkció sötét utcakereszteződésekben teszi biztonságossá a vezetést.