Detroitban az Audi bemutatta legnagyobb szabadidő-autójának a Q8-asnak a tanulmányát.

Az Audi legnagyobb szabadidő-autója műszakilag szoros rokonságban áll nemrég teljesen megújult Audi Q7-essel. Bár négyüléses, a Q8 tanulmány 5,02 méteres hosszával és 2,04 méteres szélességével nagyobb a hétszemélyes Q7-nél, a csomagtere 630 literes.

Rengeteg innovációt préseltek a monstrumba, a fényszórók a legfejlettebb mátrix lézer technológiát használják. Automatikusan nyílnak ki az ajtók, érintésre, az ablakok a sportos küllem miatt keret nélküliek. A Q8 23 hüvelykes felniken gördül, melyek mögött 20 hüvelykes kerámia féktárcsák lapulnak.

A tanulmányban konnektoros hibrid hajtásláncban háromliteres V6-os benzines turbómotor a nyolcfokozatú automatikus váltó házába rejtett villanymotorral dolgozik együtt. Összesen 449 lóerőt és 700 Nm-t tud leadni a komplex hajtásrendszer, ami 5,4 másodperces százas sprintidőhöz és 250 kilométer/órás végsebességhez elég.

A 17,9 kilowattórás akkujával a kocsi akár 60 kilométert is meg tud tenni tisztán elektromos hajtással, hibrid módban pedig ezret.

A Q8 tanulmány hátsó tengelyén nyomatékvektor szabályozást kapott, ami az ívbelső kerekek fékezgetésével valósul meg, a futóműben adaptív légrugók felelnek a komfortos futásért és a stabilitásért. Utóbbiak akár 90 milliméterrel is fel tudják emelni a kocsit, ami terepen rendkívül hasznos. A Q8 szériaváltozata 2018-ban gyártásba kerülhet a Pozsonyban.