Az Aston Martian visszatér a jól bevált elnevezéshez, és ismét Vanquish néven hozza forgalomba a DBS utódját, mint ahogyan tette 2001 és 2007 között.

2013 Aston Martin Vanquish

Bár ránézésre a Vanquish nem sokban tér el elődjétől, az igazi változások a karosszéria mögött találhatóak. A DBS továbbfejlesztett aluminíum térvázára épült utód csavarodási merevségét 25 százalékkal megnövelték, míg a tömegét 55 kilogrammal 1739 kilogrammra csökkentették (ennek legnagyobb része elől realizálódott), köszönhetően a felhasznált karbonszálas elemeknek és az üreges hátsó alumínium struktúrának.

A kupé tengelytávja és hosszúsága nem változott, de 14 milliméterrel magasabb és 5 milliméterrel szélesebb lett. Ennek is köszönhetően az akár 2+2 üléssel (amerikai igényeket kielégítve, a kedvező adózás miatt) rendelhető Vanquish utastere is nagyobb lett: a lábtér 37, a válltér 25, a könyöktér 87 milliméterrel lett nagyobb. A csomagok miatt sem kell már annyira aggódni, mivel a csomagtartó mérete 60 százalékkal meghaladja az elődjét, 368 literesre nőtt.

2013 Aston Martin Vanquish

A sportkupé utastere a One-77 belterét idézi, a középkonzolon található kapcsolók szinte mindegyike érintésérzékenyek. De az igazán izgalmas változások természetesen a motorháztető alatt lapulnak. A hatliteres V12-es szívómotor teljesítményét 55 lóerővel 573 lóerőre növelték, a legnagyobb nyomaték pedig 620 Nm lett, ami 50 Nm-es növekedés. A frissített futóműnek köszönhetően a karosszéria 19 milliméterrel alacsonyabbra került.

2013 Aston Martin Vanquish

Álló helyzetből 4.1 másodpercre van szüksége a százas tempó eléréséhez (elődjének ehhez 4.3 kellett) a DBS-ből származó hatfokozatú Touchtronic 2 automata váltó segítségével ami Sport módban immáron 37 százalékkal gyorsabban kapcsol. De alapfelszerelés az önzáró differenciálmű és a rajtautomatika is. A Vanquish végsebessége viszont 305 km/óráról "csupán" 295 km/órára csökkent.

A szalonokba már idén megérkezik a Vanquish, aminek ára várhatóan a jelenlegi DBS környékén lesz.