A francia autógyártónak nagy tervei vannak a Dacia márkanévvel, hiszen a Logan, a Duster és most már a Lodgy után újabb típust is gyárt a tangeri üzemben – írja a L'Automobile Magazine.
A Dacia Lodgy dolgozó társát már említettük egy előbbi cikkünkben, de azt csak most tudtuk meg, hogy Dokker lesz a neve.
 


A Dacia Lodgy haszonautó változata az olcsó autók piacán akar robbantani, mert az ára nem haladja meg egy Renault Kangoo alapárának a felét. Sőt, a Dokkernek lesz egy személyszállító változata is. A Dacia Logan VAN-től tehát nyugodtan elbúcsúzhatunk, mert a gyártó gondoskodott a hasonlóan low cost utódról. A Dokker ára 10 000 euró körül lesz a benzines változat esetében, 11 500 euróba kerül a dízelmotoros jármű.


A Dacia Dokker több szempontból is praktikusabb haszonjármű lesz a Logan VAN-nél: jóval magasabb lesz, és a hátsó tolóajtó miatt elődjénél kényelmesebben pakolható raktérrel rendelkezik.


A Dokker személyautó változata abban különbözik a haszonautó-változattól, hogy üléseket szerelnek a raktérbe, és ablakokat nyitnak a hátsó részen. A Dokker személyszállító változata több ezer euróval olcsóbb lesz, mint a Lodgy családi autó. Mindezekről a Genfi Autószalonon tudhatunk meg többet, de lehet, hogy csak az őszi Párizsi Autószalonon mutatják be.