Bár sokan vagyunk, akik még a régit sem látták szembejönni az utcán, máris meg kell békülnünk a gondolattal, hogy megújult az Aston Martin Vanquish.

A kocsi természetesen erősebb, gyorsabb és könnyebb az elődjénél, lóerőból 573 van neki. Kasztnija 25 százalékkal merevebb, a korábbi DBS-nél 55 kilóval nyom kevesebbet. Építése során sok helyen alkalmaztak karbont és üreges alumíniumot.

Az új Vanqiush motorja ismerős lehet az Aston Martin fanok számára, a V12-es immár 573 lovas, legnagyobb forgatónyomatéka bődületes: 620 Nm, amelyet 5500-as percenkénti fordulattól ad le. A szépséges kupé 4,1 másodperc alatt katapultál 100 kilométer/órás sebességre, a száguldás vége 295 kilométer/óránál van, akárhogy kínlódunk, a 300 kilométer/óra nem lesz meg. Váltója hatsebességes automata, négydugattyús fékeit a Brembo szállítja. 

2013 Aston Martin Vanquish

A kocsit 20 hüvelykes alumínium felnikre ültetták, felfüggesztése alkalmazkodik az aktuális útviszonyokhoz, de a vezető választhat normál, sport és verseny beállítások közül.

Utastere a limitált szériás One-77 különlegességére emlékeztet, a középkonzol kapcsolóit érintéssel vezérelhetjük. A két, illetve 2+2 üléses változatban is kapható sportkocsit 220-230 ezer eurós alapáron rendelhetjük meg.

2013 Aston Martin Vanquish